Blink Brow Bar
Ayurvedska tajna

Zaboravite na botoks: Pojavio se najnoviji trend za održavanje kože napetom i elastičnom, a možete ga izvoditi kod kuće

Iako je već godinama prisutna u Ayurvedi, masaža koja uključuje štipanje obrva tek sada je postala popularna pa je uvode mnogi kozmetički saloni kako bi svojim klijentima priuštili vrhunski tretman, riješili ih napetosti i na prirodan način održali kožu mladolikom. Što je još bolje, ovu vrstu masaže možete izvoditi i sami kod kuće.

Koža na licu i tijelu s godinama se opušta i to zbog nedostatka kolagena, čija se proizvodnja usporava te lice gubi na elastičnosti i punoći. To se posebno vidi na vratu, oko usana i na očima pa je preporučljivo svakodnevno masirati lice različitim pokretima. Jedna tehnika koja dolazi iz drevne ayurvedske prakse zove se 'štipanje obrva' i uključuje nježnu, ali stimulativnu masažu točaka ispod obrva kako bi se smanjila otečenost kapaka, poboljšala cirkulacija i umirile umorne oči.

Vanita Parti, direktorica i osnivačica Blink Brow Bara, redovito časti svoje klijentice ovim tretmanom, a objasnila je i kako se pravilno izvodi te demonstrirala u videu na Instagramu."Štipanje obrva uključuje kombinaciju čvrstog gnječenja, nježnog štipanja i kružnih pokreta kako bi se potakla cirkulacija", objasnila je. Dodala je da ova masaža uklanja toksine koji se nakupljaju na okoloočnom području, a redovitom izvedbom poboljšava teksturu i tonus kože.

Također, ovom masažom stimulira se proizvodnja kolagena i održava elastičnost kože, a može nam pomoći i kod umora te ublažiti stres. Ayurveda kaže kako masažom stimuliramo takozvane 'marma' točke koje 'otvaraju' tijelo i čine ga spremnijim za iscjeljivanje. Iako možda tako izgleda, Parti napominje da ova masaža nimalo ne boli, već naprotiv - vrlo je ugodna i opuštajuća.

Iako bi se bilo najbolje prepustiti profesionalnim rukama, na ovaj način možete se masirati i sami i to uvijek kad za to osjetite potrebu ili navečer nakon čišćenja lica. Probajte, nemate što izgubiti!

Linker
24. travanj 2024 14:12