saveznik za ljepotu

Zašto u beauty rutinu trebate uvrstiti moringa ulje

Unsplash
Davno smo naučili da su ulja neće dodatno zamastiti kožu već da su naši saveznici u ljepoti. Posljednjih dana se u kontekstu njege lica i kose sve više spominje i moringa ulje - proizvod koji je prisutan već stotinama godina, no sada tek dolazi u fokus kada su u pitanju ljekovita svojstva koja ima za naše tijelo.

Konjska rotkvica kako se prevodi kod nas, a još ga možete pronaći i pod pojmom 'čudesno stablo' često se naziva i najkorisnijim stablom na svijetu. Podrijetlom je iz južne Azije i pronalazi se najviše u Indiji. Brzorastuće drvo Moringa oleifera poznato je po brojnim dobrobitima za zdravlje tijela, a u posljednje vrijeme sve je zastupljenija u beauty industriji pa postaje sastojak krema, seruma, šampona, pa čak i make-up proizvoda. Uz kokosovo, arganovo i bademovo, moringa ulje postaje favorit za njegu lica.

Pozitivno djelovanje ulja ovog drveta prepoznali su još u Egiptu gdje je korišteno za kozmetiku, medicinu, no i za kuhinju. S obzirom na to da je bogato vitaminom C, u kuhinji je korišteno za jačanje imuniteta. Ulje iz sjemena sastoji se od 40 posto mononezasićenih masnih kiselina od kojih je 70 posto oleinska kiselina zaslužna za hidrataciju, od čega veliku korist može imati suha i dehidrirana koža. Ulje će poduprijeti vanjsku barijeru kože i samim tim spriječiti negativan vanjski utjecaj na lice. U svakodnevnoj rutini moringa ulje ima anti-age djelovanje (smanjuje vidljivost bora i zateže kožu), daje licu zdravi sjaj, pomaže u borbi protiv mitesera i akni, a uz to ima antibakterijsko i protuupalno djelovanje, a mogu ga koristiti svi tipovi kože.

Uz lice, saveznik je i za lijepu i zdravu kosu koja će ojačati korištenjem moringa ulja. Ono jača vlasi i pomaže mineralima i vitaminima da lakše nađu put do kutikule, a samim tim smanjuje se pucanje vrhova i suha kosa. Najbolje je čuvati ovo ulje u tamnim bočicama daleko od topline kako svjetlost ne bi negativno djelovala na njegova svojstva, a zbog osjetljivosti, ono hladno prešano je najbolji izbor koji će pružiti i najbolje rezultate.

Unsplash