zagreb 18.11.2019
Alen Abramovic pobjednik zivot na vagi
foto vedran peteh
Vedran Peteh
zagreb 18.11.2019
Alen Abramovic pobjednik zivot na vagi
foto vedran peteh
Vedran Peteh

pokazao nam svoju rutinu

Alen Abramović godinu dana nakon što je skinuo 86 kilograma: 'Ljudi jako puno filozofiraju oko toga, bitna stavka je izbaciti kruh'

  • 01.12.2019. u 15:48

  • Autor:
    • Mia Musulin

U godinu dana, otkako je kao najdeblji kandidat pobijedio u showu ‘Život na vagi’, Zagrepčanin Alen Abramović, potpuno je promijenio svoju rutinu; sada trči maratone, piše knjigu o svom iskustvu i druge motivira kako da smršave.

Godinu dana nakon što je smršavio 86,4 kilograma, gotovo se prepolovio i pobijedio u trećoj sezoni showa “Život na vagi”, 186 cm visok Zagrepčanin Alen Abramović (47) i dalje trenira tri do pet puta tjedno i zdravo se hrani, a ljetos je istrčao i pet utrka po desetak kilometara. U show je ušao s čak 181,3 kilograma, kao najdeblji i najstariji sudionik, s ozbiljnim zdravstvenim problemima - od štitnjače, povišenog tlaka i tegoba krvožilnog sustava, zbog čega su mu se, kad je bio najdeblji, stvarali vodeni plikovi na potkoljenicama koji bi pucali pa su nastajale rane. Govorili su mu da ima puno više izgleda da iz showa iziđe prvi, nego da pobijedi, no on nije odustajao i na kraju je pobijedio.

promo

Nekadašnji trgovački putnik je poslije pobjede dao otkaz i postao motivacijski govornik. Sada jednom tjedno na svojim profilima na društvenim mrežama, na kojima ima više od 17 tisuća pratitelja, daje savjete za fizički, ali i mentalni trening te za zdravu prehranu. A uz to piše knjigu pod radnim naslovom “Izgubi kilograme, pronađi sebe”, koja bi trebala izići u ožujku iduće godine.

 - Kad se jednom odlučite pokrenuti, moj savjet je da ignorirate one koji vam kažu da nešto ne možete učiniti. Mene su otpisivali već na prvom vaganju u showu, a poslije su mi se divili - kaže Alen Abramović s kojim smo ušli u teretanu u kojoj nam je pokazao kako njegovo vježbanje izgleda, ali i govorio o prehrani i novim izazovima.