whitelotus_beauty Instagram
Potječe iz drevne Kine

Češljanje tijela novi je trend za kojim luduju žene diljem svijeta

Masaža kristalima i nije neka novost, no trend koji dobiva sve više i više poklonika jest češljanje tijela koje se, osim popularnim rolerima, može izvoditi i češljevima od žada ili ružičastog kvarca. Oni, kaže drevna kineska medicina, imaju blagotvoran učinak na tijelo, ali i duh.

Osim za izradu nakita, drago i poludrago kamenje od davnina se koristilo za njegu lica i tijela jer se vjerovalo da imaju ljekovita svojstva i šire pozitivne vibracije. Žene u Egiptu mrvile su ametist i miješale ga s medom, maslinovim uljem ili žumancem te smjesu nanosile na lice kao masku. U moderno doba vrlo su popularni roleri od žada koji opuštaju, relaksiraju te redovitom upotrebom održavaju kožu napetom i elastičnom.

U posljednje vrijeme internetom se počeo širiti novi trend - takozvano "češljanje tijela". Radi se o stimuliranju energetskih meridijana na tijelu raznim alatima od kristala i dragog kamenja, a koristeći posebnu tehniku iz drevne kineske medicine, kako bi se poboljšala limfna drenaža.

Najpopularniji alati su češljevi od žada i masažne pločice Gua Sha koje se mogu primjerice nabaviti ovdje, a uz opis proizvoda dolaze i instrukcije kako ga koristiti.

"Ručna limfna drenaža ima mnoge dokazane prednosti i koristi se već stoljećima u istočnjačkoj i zapadnjačkoj medicini. U zapadnoj medicini ona uključuje specijalne masažne tehnike koje preporučuju mnogi kirurzi za post-operativno liječenje", objasnila je dr. Sophie Shotter za Glamour.

Dodala je da pravilnim korištenjem možemo potaknuti detoksifikaciju tijela, odnosno brže uklanjanje otpadnih tvari iz tkiva. Najčešći materijal za alat je žad i ružičasti kvarc - za prvi se vjeruje da donosi ravnotežu i mir, a drugi ljubav.

Redovito češljanje tijela pomoći će vam ukloniti celulit, potaknuti proizvodnju kolagena te održati kože elastičnom i glatkom. Masažu izvodite žustrim, ali ne pregrubim pokretima prema dolje te koristite vodu ili još bolje, ulje, kako bi alat klizio po koži.

Linker
25. travanj 2024 05:34