Profimedia, Mega Agency
nema predaje

Glumica otkrila da se na pragu tridesete suočila s teškom dijagnozom te se izliječila prehranom

Glumica i pjevačica Lea Michele (33) krasi novu naslovnicu magazina Health, a u opsežnom intervjuu otkrila je da su je problemi sa zdravljem doveli tu gdje je danas - fokusiranu prije svega na brigu o sebi.

"Nisam uvijek bila tako hrabra tražiti sve što trebam, jer sam se bojala da će drugi reći da sam zahtjevna", rekla je glumica i pjevačica Lea Michele na samom početku intervjua i foto snimanja, no novinarka je objasnila da je glumica bila "kooperativna, ljubazna, jednostavna i samo je tražila jednu stvar - kvalitetan obrok na setu, baziran na povrću", a to mnogo govori o njezinim životnim prioritetima.

Lea Michele raditi je počela sa samo osam godina ulogom u mjuziklu "Les Misérables" ("Jadnici") na Broadwayu, a nakon toga je na toj pozornici glumila i pjevala u još nizu predstava. Potom je, 2009. godine, igrala nezaboravnu Rachel Berry u TV seriji "Glee". Do sada je napisala dvije knjige, izdavala albume i odrađivala turneje. Stigla se uz sve to i udati - u ožujku je bračne zavjete razmijenila s biznismenom Zandyjem Reichom. Upravo je zagrizla u svijet produkcije s vlastitim projektom te će ususret blagdanima izdati novi album.

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 22:  Lea Michele arrives at the 2018 InStyle Awards at The Getty Center on October 22, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Steve Granitz/WireImage)
WireImage

Već nekoliko godina, kad ima slobodnog vremena, objasnila je u novom intervjuu, opsjednuta je novim saznanjima o održavanju zdravlja. Za nju zdravlje znači "sklad uma, duha i tijela" i stoga neprestano stremi povezivanju svih ovih faktora. Sve je počelo dok je snimala Glee.

"Na setu sam počela shvaćati da ne mogu piti osam šalica kave dnevno, nisam se osjećala dobro od toga. Shvatila sam da ne mogu naručivati brzu hranu kasno u noć. Samo bih napunila želudac, a nisam dobila nutrijente. U jednom sam razdoblju radila po 17 sati dnevno, plesne probe, snimanja u studiju, sve. Morala sam se disciplinirati. I bila sam na dobrom putu. Počela sam uviđati koliko bolje izgledam i radim kad zdravo jedem, da i ne govorim o tome koliko sam se bolje osjećala.

Kad sam završila sa snimanjem serije Glee, već sam se približavala 30. godini života. Sve se u mom životu smirilo i prestala sam vježbati. Baš negdje u tom razdoblju liječnici su mi dijagnosticirali sindrom policističnih jajnika. Nuspojave su, između ostalog, debljanje i loše stanje kože. Da stvar bude gora baš sam prije toga prestala piti anti-bebi pilule koje sam počela uzimati kao tinejdžerica, da bih pročistila organizam od medikamenata. No, sa svim tim meni su se počeli gomilati kilogrami i imala sam probleme s kožom, osobito na licu. Svi su mi govorili da opet počnem s tabletama, ali ja sam nekako vjerovala da to ne može biti moj konačni lijek", rekla je glumica i dodala kako je nakon razgovora s izvrsnom liječnicom promijenila prehranu, koja se bazirala na puno povrća i malo mesa, a koja joj je pomogla i s policističnim jajnicima i s kožom i s nakupljenim kilogramima.

FIA EXCLU! Lea Michele looks Radiant as she Manages Polycystic Ovary Syndrome, including Terrible Acne and Weight Gain! The Actress was spotted being helped to her car by a caring employee after shopping for high end designer clothes at upscale Switch Boutique in Bel-Air! The Actress recently opened up about how brutal can be the side effect of her PCOS Diagnosis! 09/10/19, Image: 470197925, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FIA
Profimedia, FIA

"Zbog svojih godina, dijagnoze i činjenice da više nemam posao na kojem svaki dan vježbam, shvatila sam i da se moram prisiliti na neki oblik aktivnosti i odlučila se za Soul Cycling (kombinacija vježbanja sobnom biciklu i odlične electro glazbe uz svjetlosne efekte), te za jogu", rekla je.

Danas svake srijede na društvenim mrežama pod nazivom "Wellness srijede! sa svojim pratiteljima dijeli iskustva i nove spoznaje. "Zdravija sam i sretnija nego ikad. Ne i najmršavija, i tu napominjem da u vrijeme kad sam bila najmršavija nisam bila i najzdravija", govori.

Honolulu, HI  - *EXCLUSIVE* Lea Michele takes full advantage of filming 'Same Time, Next Christmas' at the Turtle Bay Resort and was seen with her mother Edith Sarfati between takes taking a dip and spotting sea turtles in a tropical bikini. The movie is being filmed at the Turtle Bay Resort on the famed North Shore of Oahu. *Shot on 08/21/19*

BACKGRID USA 22 AUGUST 2019, Image: 466709810, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Ispričala je i o prehrani u djetinjstvu: "Prije nego što sam krenula na novi režim zbog policističnih jajnika, na mom su obiteljskom stolu bile špagete i mesne okruglice, kako to već biva uz majku Talijanku. Puno ugljikohidrata, no srećom mama ipak nije dopuštala industrijsku hranu niti slatkiše. Stoga, mogu reći da su mi roditelji ipak usadili zdravu vezu s hranom, za nas je hrana bila užitak iako su to ponekad bili i sendviči. Meso nikad nisam previše voljela".

EXCLUSIVE: Lea Michele and Hilary Duff meets up while shopping in Beverly Hills Hilary was so exited showing Lea her engagement ring.
30 Jul 2019, Image: 461532214, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Svakodnevno uz posao radi i nešto što je privatno veseli, redovito ide na jogu, povremeno i na razgovor s terapeutom. Najveća želja u idućih pet godina su joj djeca, i to "što više to bolje" i zato joj je zdravlje itekako bitno.

Linker
24. travanj 2024 10:47