Matej Dokić
POZADINA BEZ MANE

Kako poznate dame učvršćuju stražnjicu

Kako bi svoju stražnjicu približila idealu, pjevačica Sandra Bagarić koristi svu moguću 'artiljeriju' - od sondi koje traže kritične točke i elektromagnetskih valova za jačanje tonusa do lasera koji tope masno tkivo

Osim što su dive - jedna operetna, a druga pop - Sandru Bagarić (43) i Jennifer Lopez (48) povezuje slična građa tijela: obje su, naime, zaobljene i vijugave poput pješčanog sata. To znači - tanak struk s izraženim bokovima i stražnjicom, koju je J.Lo osigurala na vrtoglavih 27 milijuna dolara. Sandra ne smatra da je taj dio njezina tijela toliko dragocjen, ali je shvatila da "nije ni za baciti" pa posljednjih godina s ponosom nosi uske traperice visokog struka, koje su joj sada draže od haljina. Još kad uz elastični jeans kombinira cipele visokih potpetica - što je idealna taktika da se guza dodatno podigne - evo idealne "pozadine".

Beauty Sandra Bagaric 
Kozmeticko salon Nada Kovac 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 261017
Matej Dokić

- Nabavila sam traperice svih mogućih boja, jedino će bijele još malo pričekati - smije se Sandra, koja će se na to odvažiti možda već iduće ljeto. Svojom je "ambalažom" zadovoljna, ali - svjesna da s godinama i najčvršći materijal gubi kvalitetu - planira prvi put u životu otići u teretanu, odreći se kruha i kasnih večera nakon predstava, a već je krenula s nekirurškim "booty" tretmanima u zagrebačkom Kozmetičkom salonu Nada Kovač. Ondje se najseksi dio ženskog tijela, koji su popularizirale Kim Kardashian, Nicki Minaj te domaće i strane kraljice Instagrama, učvršćuje, oblikuje i podiže neinvazivno i bez znoja - zahvaljujući modernoj tehnologiji. Sandra kombinira dva uređaja - Wonder Body i Platformu Slimming - s kojima se doslovno može tretirati u stanci za ručak.

Beauty Sandra Bagaric 
Kozmeticko salon Nada Kovac 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 261017
Matej Dokić
Osim u medicinsko-kozmetičkim tretmanima,tajna Sandrine pozadine je u tjelovježbi i izbjegavanju kasnih obroka

Beauty Sandra Bagaric 
Kozmeticko salon Nada Kovac 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 261017
Matej Dokić
Elektorde različitih frekvencija dovoljno je držati pola sata da bi se popravio tonus gluteusa maximusa, dok elektormagnetska sonda traži kritične točke te prepoznaje mišiće koje treba zategnuti

Beauty Sandra Bagaric 
Kozmeticko salon Nada Kovac 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 261017
Tretman u kojem se kombiniraju tri tehnologije - infracrvene zrake, elektrostimulacija i laser - potpuno je siguran i bezbolan

Zbog hormona estrogena, koji je "odgovoran" za taloženje masnog tkiva, žene imaju veću i izraženiju stražnjicu od muškaraca, no oblici su različiti. Stručnjaci za geometriju tijela su ih podijelili u četiri skupine: V oblik, kvadrat, krug i obrnuto srce, koji žene najviše vole. Srcolik oblik, poznat i kao A, najpoželjniji je jer to znači da je struk vrlo uzak, a guza malena, prćasta i čvrsta. Takvu ima i Pippa Middleton, što se najbolje vidjelo na vjenčanju njezine sestra Catherine i princa Williama prije šest godina, kad je odjenula haljinu sirena-kroja ispod koje se ocrtavala njezina "srcolikost".

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 08:  Model Irina Shayk is seen arriving the Harper's BAZAAR Celebration of 'ICONS By Carine Roitfeld' at The Plaza Hotel presented by Infor, Laura Mercier, Stella Artois, FUJIFILM and SWAROVSKI on September 8, 2017 in New York City.  (Photo by Gilbert Carrasquillo/GC Images)
GC Images
Model za donje rublje Irina Shayk mišiće stražnjice zateže trčanjem

Tom idealu žele se približiti i žene koje pate od nedostatka "materijala". U tom slučaju nije dovoljno samo zatezanje i podizanje nego je potrebna nadogradnja, a tu pomaže - estetska kirurgija. Dva najtraženija invazivna tretmana za oblikovanje stražnjice u zagrebačkoj Poliklinici Bagatin su ugradnja silikonskih implantata te lipotransfer, poznatiji kao Brazilian Butt Lift. Ta metoda podrazumijeva uzimanje masnog tkiva s dijela tijela gdje ga ima dovoljno i injektiranje u područje stražnjice kako bi ona bila izraženija - baš kao u plesačica sambe. Brazilian Butt Lift je postao jedan od najpopularnijih estetskih postupaka: prema istraživanju Američkog udruženja estetskih i plastičnih kirurga broj tih zahvata u razdoblju od 2011. do 2015. porastao je za čak 280 posto.

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 13:  Actress Kate Hudson arrives at amfAR Los Angeles 2017 at Ron Burkle's Green Acres Estate on October 13, 2017 in Beverly Hills, California.  (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
FilmMagic

Sandra Bagarić u šali kaže da više voli svoju bosansku negoli brazilsku stražnjicu pa prednost daje strujama i tjelovježbi. Uz standardne vježbe, čija su osnova čučnjevi i iskoraci, sve je popularnije i twerkanje, erotični ples koji je nastao potkraj osamdesetih u New Orleansu, a onda se proširio po cijelom svijetu. Vole ga i u Hrvatskoj pa je tako Vukovarki Sarah Seifert donio prolaz u showu Nove TV Supertalent - iako je članica žirija Martina Tomčić bila zgrožena i jedina glasala protiv. Twerk zaista izgleda provokativno, jer izvodi se tako da se bokovi guraju naprijed i natrag, a stražnjica se trese, najčešće u polučučnju ili sjedećem položaju.

Kako bi imala savršenu pozadinu, pjevačica Maja Šuput u teretani vježba s rekvizitima poput bosua i TRX traka

Zagreb, 300616.
Hotel Esplanade.
Kerastase Paris promovirao je proizvode za kosu uz nutritivni dorucak koji je priredila kuharica Ana Grgic. Proizvode su prezentirale Vanna, Natali Dizdar, Tatjana Juric, Renata Sopek i Lana Jurcevic. 
Na fotografiji: Lana Jurcevic. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

- Nisam bila sportski tip pa se moja fizička aktivnost za učvršćivanje guze svodila na duge šetnje s prijateljicom i psom po Sljemenu i Cmroku. Ali za sjaj mog nebrušenog dijamanta sada su potrebne žešće metode - kaže Sandra Bagarić, dodajući kako, iz njezinog iskustva, muškarci na ženi ipak prvo primjećuju osmijeh, oči i energiju, a tek onda obline.

Linker
17. travanj 2024 21:48