Profimedia, AKM-GSI
KRITIKE

Kost i koža: Fotografije jedne od najtraženijih manekenki zabrinule njezine obožavatelje

Jedna od najtraženijih manekeni suočila se s kritikama da je premršava nakon što je objavila fotografije u donjem rublju s priprema za novu modnu reviju američkog brenda Victoria's Secret.

Galerija fotografija na kojima Bella Hadid pozira u crnom donjem rublju i čizmama do koljena sa zmijskim uzorkom podijelila je mišljenja. Dio njezinih obožavatelja zabrinuo se za nju s obzirom na to da na fotografijama izgleda jako mršavo te joj se naziru rebra.

- Kost i koža. Druga fotografija me stvarno zabrinula – stajalo je u komentarima, dok su drugi prozivali američki brend zbog ohrabrivanja drugih djevojaka i promoviranja potpuno nerealnog izgleda.

- Bella je lijepa, ali na ovim fotografijama izgleda koščato pa se bojim kako će to utjecati na žene koje nisu zadovoljne svojim tijelom.

Iako Bella na komentare nije odgovorila direktno, dodala je u svoj status komentar da su sva tijela različita i različito reagiraju na vježbanje i zdravu prehranu.

Reakcije na njezine fotografije stigle su nakon što je brend Victoria's Secret, koji je prije nekoliko dana objavio modele koji će ove godine nositi reviju, prozvan zbog toga što ne uključuje žene različitih veličina. Mnogi su istaknuli - ono što je očito - da su Viktorijini modeli redovito mršave žene, a model Robyn Lawley je pozvala sve da bojkotiraju modnu reviju sve dok se Victoria's Secret ne obveže predstavljati sve žene na modnoj pisti.

Brend se prijašnjih godina također nalazio na meti kritika, ali tada zbog angažiranja većinom bjelkinja, dok su za ovu godinu odabrali 19 modela drugih rasa. Osim toga, novu kolekciju donjeg rublja nosit će i Winnie Harlow, model s vitiligom, što je prvi put za brend da angažiraju nekog s depigmentacijom kože.

Linker
19. travanj 2024 21:40