Hrane i vlaže

Ljeti su nam potrebni lagani, a hidratantni proizvodi za njegu tijela - imamo 10 najboljih

Ljeti, baš kao i zimi, koži je potrebna redovita hidratacija kako bi što duže bila preplanula, meka i nježna. Ako se u ovo vruće razdoblje često znojite, kreme, losione i maslace ostavite po strani, a okrenite se laganijim formulama koje se brzo upijaju u kožu te je ujedno bogato hidratiziraju.

Iako svi to znamo, nije zgorega podsjetiti se da je koža ljeti izložena štetnom UV zračenju, kao i prekomjernom znojenju i visokim temperaturama. Sol iz mora još dodatno je isušuje pa joj je prijeko potrebna redovita hidratacija. Teške maslace i kreme za tijelo bogatijih formula ostavili smo po strani do zime, a ljeti će nam kožu dovoljno nahraniti lagana mlijeka i slični proizvodi nemasne teksture.

Osim što će koži odmah vratiti vlažnost, hidratantni losioni, takozvani jogurti i moussevi važni su i zbog održavanja preplanulosti jer ne njegovana, suha koža jače se ljušti i tako brže gubi boju. Iako će ulja najbolje 'zaključati' vlažnost u koži, nekada mogu biti pre teška pa će se neke žene znojiti ispod njih. Ako ste jedna od njih, za vas su kao stvoreni lagani proizvodi koje, baš kao i kod ulja, možete nanijeti odmah nakon tuširanja, na vlažnu kožu, kako biste je dodatno navlažili i održali što duže mekom i hidratiziranom.

Mlijeka za tijelo mogu poslužiti i kao parfem jer u kombinaciji s toplinom tijela otpuštaju miris pa vam on nije niti potreban te vam neće izazvati alergijske reakcije na koži. Da vam olakšamo izbor, našli smo 10 mirisnih i kvalitetnih losiona, krema i sličnih proizvoda koje valja ponijeti sa sobom na ljetovanje.

Linker
20. travanj 2024 02:16