Instagram
ŠTO VI KAŽETE

Malo ženskih dlačica diglo veliku 'buru': 'Odvratno, obrij se!'

Posljednja objava na Instagram profilu sportskog brenda izazvala je polemiku i prikupila više od šest tisuća komentara, dok na ostalim objavama korisnici ostave njih tek stotinjak. Reakcije su podijelile - ženske dlačice.

Unatrag nekoliko godina poznate manekenke i zvijezde poput Care Delevingne, Paris Jackson i Madonnine kćeri Lourdes Leon sve više potiču prihvaćanje ženskog tijela onakvoga kakvo je, što uključuje njegov prirodni izgled, ponajviše dlačice ispod pazuha ili na nogama koje su manekenke ponosno pokazivale, a ne uklanjale, čak i na crvenom tepihu.

Dok su većinom reakcije na promicanje prirodne ljepote i slobode izbora pozitivne, ova tema još uvijek stvara podijeljena mišljenja i negativne osvrte. Sportski brend Nike uključio se u promicanje slobode kada je u pitanju žensko tijelo, no očekivano, naišao je i na veliku osudu javnosti. Na fotografiji koju su objavili, nigerijsko-američka manekenka Annahstasia Enuke (23) reklamira novi sportski top i ponosno pokazuje da je jedna od onih koje podupiru ovaj pokret tako što nije obrijala pazuhe, a slične fotografije objavljuje i na svom profilu.

"Trebamo više slobode na ovom svijetu i slobodnu volju da radimo sa svojim tijelom što želimo, bez posramljivanja", jedan je od pozitivnih komentara na objavu, a uz slične ovome, ističu se oni negativni, a najviše iznenađuje što je upravo ženski dio publike ostavio komentare u kojima se zgražaju nad malo dlačica.

"Ne, ovo nije sloboda niti filozofija 'volim svoje tijelo', ovo je sra**, obrij se!", jedan je od komentara, a brojni su napisali da im je ovo "degutantno i odbojno" te da bi se "trebala obrijati".

"Jako mi je neugodno nakon što sam vidjela da većinu negativnih komentara ostavljaju upravo žene. Svatko ima osobni izbor - ako se želiš brijati, obrij se, a ako ne želiš - ne moraš. Prestanite posramljivati i napadati druge, dlačice ne čine nikoga odvratnim ili manje ženstvenim", napisala je jedna korisnica. Nas zanima - Kakvo je vaše mišljenje o ovom trendu?

Linker
16. travanj 2024 13:04