Getty Images/iStockphoto
Depilacija

Misija ovog ljeta: Postići osjećaj glatkoće!

Idealan način uklanjanja dlačica ovisi o raspoloživom vremenu i pragu boli: a riješiti ih se možete i kod kuće - uz pomoć britvice, kreme, trakica s voskom ili, pak, aparata s intenzivnim pulsirajućim svjetlom.

1. Britvice

Najjednostavnija metoda je - brijanje. Da ne bi došlo do reakcije kao što su crvenilo i prištići te do urastanja dlačica, treba se držati nekoliko pravila. Važno ih je uklanjati u smjeru suprotnom od rasta, i to dok su mokre - uz pomoć gela ili pjene za brijanje. Nove generacije britvica imaju pokretljivi zglob zbog kojeg je smanjena mogućnost porezotina, a sadrže i posebne jastučiće natopljene umirujućom aloa verom ili pantenolom. Na taj način koža se dodatno njeguje i hidratizirana.

Nivea Protect&Shave pjena za brijanje vitaminom E i ekstraktima kamilice i magnolije 29,90 kn; Nivea Protect&Shave brijač sa zamjenskim oštricama i jastučićem za njegu s euceritom, sastojkom Nivea kreme 62,90 kn; Gillette Venus Tropical zamjenske britvice 3 kom 56,99 kn Nivea

2. Depilacijske kreme

Uklanjaju dlačice zahvaljujući kemijskim sastojcima koji ih rastapaju pa im treba više vremena da ponovno narastu - pri čemu one koje niču nisu toliko oštre kao kod brijanja pa se smanjuje mogućnost urastanja. Kremu je važno testirati prije korištenja, primjerice na zapešću, kako bi se izbjegle eventualne alergijske reakcije.

Oriflame Silk beauty krema za depilaciju obogaćena proteinima svile i uljem noćurka 54,90 kn; Avon Skin So Soft krema za uklanjanje dlačica s limnantom za osjetljivu kožu 32,90 kn; Eveline Cosmetics Bio Depil 9u1 krema za depilaciju s ekstraktom manga, karite maslaca i cvijeta gardenije 21,99 kn

3. Čupanje

Otprilike 4 % žena dlačice uklanja čupanjem - toplim i hladnim voskom ili šećernom pastom - nakon čega rastu tanje i rjeđe. Prije tretmana moraju biti duge minimalno 3 mm. Šećerna pasta odličan je izbor za žene s osjetljivom kožom i proširenim venama, a smanjena je i mogućnost iritacija i urastanja jer se šećer ne lijepi za kožu. Dlačice se čupaju u smjeru rasta, dok se uz pomoć traka s voskom uklanjaju u suprotnom smjeru.

Afrodita depilacijske trake s hladnim voskom i arganovim uljem 42,42 kn; Cleopatra šećerna pasta soft 39,99 kn

4. Laser

Zahvaljujući modernoj tehnologiji dlačice se bezbolno i trajno mogu ukloniti i kod kuće, a za jedan tretman treba desetak minuta. Riječ je o aparatima s intenzivnim pulsirajućim svjetlom koje djeluje ispod površine kože ciljajući melanin u folikulama kako bi se prekinuo ciklus ponovnog rasta dlačica. Integrirani senzor za kontakt s kožom pobrinut će se za preciznost tretiranja manjih površina poput nausnica. Osjetljive zone poput bikinija ili pazuha tretiraju se slabijim intenzitetom svjetlosti.

Rowenta EP 9600 s dvije lampe od 75000 bljeskova 1699 kn; Braun Silk-expert IPL 5 sa senzorom za kožu 2799 kn

October 3, 2016 - Paris, FRANCE - Giambattista Valli.MODEL ON BACKSTAGE, WOMAN WOMEN, PARIS FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER,  FRUEHJAHR SOMMER .PARSS17, Image: 302525764, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archive

Linker
24. travanj 2024 07:10