PARFEMI 2016.

Najpopularniji mirisni noviteti za nju i njega

Među brojnim mirisnim novitetima, kao i svaki put, istaknulo se njih nekoliko. Većina njih se oslonila na svoje prethodnike, a najpopularnije otkriva fragrantica.com, online enciklopedija parfema.

Online stranica na kojoj možete saznati sve što vas zanima o parfemu koji vam je "zapeo za oko" već tradicionalno svake godine radi popis najpopularnijih mirisa godine, a ovog puta to su Angel Muse Thierry Mugler za žene te muški parfem Giorgio Armani Code Profumo.

Therry Mugler je ove godine lansirao posebnu ediciju gurmanskog parfema Angel. On je 1992. godine prezentiran kao prvi miris napravljen od jestivih sastojaka, a njegov nasljednik sada je najavljen kao prvi gurmanski miris od vetivera za žene. Angel Muse kreirao je Quentin Bischm, a sadrži slatki akord kreme od lješnjaka koji se suprostavlja drvenastom vetiveru.

Promo

Osim nove edicije popularnog parfema, članovima fragrantica.com među omiljenim novitetima su i Narciso Poudrée, novi Chanelov adut - Chanel N°5 L’Eau, i Diorov Poison Girl.

S obzirom na pobjednike možemo zaključiti da dame i dalje vole slatkaste voćne mirise i one ženstvene s vintage dojmom. Svi odabrani imaju snažnu osnovu u originalnim verzijama, odnosno barem u imenu, te imaju potencijal postati veliki parfemi.

Najbolji muški miris ove godine bio je Giorgio Armani Code, odnosno njegova intenzivnija Profumo verzija. On je jedan od omiljenih parfema još od lansiranja 2004. godine, a njegova popularnost pokazuje da se i dalje nastavlja trend voćnih nota koji su početkom 2000. započeli 1 Million Paco Rabanne i Creed Aventus.

Promo

Zaključak urednika fragrantica.com je da muškarci vole tople i slatke parfeme kojima dominira tona grah, jedan od najpopularnijih sastojaka, a među omiljenima bili su i A*Men Pure Tonka Thierry Mugler, Uomo Intense Valentino te L’Homme Ideal Guerlain.

Linker
25. travanj 2024 08:14