Instagram
POSRAMLJIVANJE

Neki ih kritiziraju, drugi im se dive: Od ove dvije prijateljice baš svi trebamo učiti

Da komentara na račun tuđeg izgleda uvijek ima nije tajna, ali u najvećem broju možemo ih vidjeti na društvenim mrežama. Ispod objavljenih fotografija uvijek se nađu dežurni dušebrižnici kojima si ili predebela ili premršava, nedovoljno ili previše našminkana i tako unedogled.

S tim osobama sada su se na svoj način odlučile suočiti influencerice Dani Austin i Sarah Tripp. Dvije prijateljice, potpuno drugačije tjelesne građe, objavile su fotografiju u jednakom modelu bikinija, a sve kako bi dodatno naglasile svoju različitost. Ipak, po jednome su jednake – obje su se susrele s cyber nasilnicima koji su ih "kritizirali" zbog izgleda. Dani je često dobivala komentare da je anoreksična, dok su Sarah stalno govorili da je predebela.

- Ovo je moja prijateljica Dani. Ona je veličina nula i jedna od meni najdražih žena na Instragramu. Zbog svoje prirodno mršave figure često dobiva komentare da je premršava, anoreksična, da treba pojesti nešto i da ima pileće nogice. Zar to nije tužno? Ono što ja znam je da je to prekrasna žena koja je snažna, zdrava i još važnije - više od svojeg tijela. I mene godinama omalovažavaju na isti način, iako sam na drugoj strani vage. Potpuni stranci mi pišu da sam pretila, nezdrava i užasan uzor, ali ja znam bolje od toga. Znam da moja vrijednost ne ovisi o veličini mojih traperica ili onome što netko kaže o meni – napisala je Sarah koja ima svoj Instagram profil @sassyredlipstick na kojem je prati gotovo pola milijuna ljudi.

Njih dvije su se upravo zbog toga fotografirale zajedno kako bi poručile da ne trebamo odobravanje drugih kako bi shvatili da vrijedimo te da posramljivanje zbog izgleda nikada nije prihvatljivo i svi smo – više od svojeg tijela.

Linker
20. travanj 2024 05:17