NEMA PAUZE

Pozitivan stav u pedesetima: Ljepota nema veze s godinama

Nebrojeno puta je izrečeno da ljepota dolazi iznutra. I možemo odmahnuti rukom na takve rečenice, ali sigurno znate nekog tko je jednostavno "čista pozitiva" i koliko god da je godina, problema i stresova ona prošla - to je lijepa žena.

I ne misli se tu na fizičku ljepotu. Ne misli se na uvijek idealan make-up i savršeno složenu frizuru. Radi se o njoj koja je uz sve što je tišti, naposljetku zadovoljna sa sobom, sa svojim životom i svojim tijelom - čak i u pedesetima. Ulazak u novo desetljeće puno promjena, životnih i tjelesnih, mnogima teško pada. S tim godinama većinom stigne i ženama mrska - menopauza. Pauza o kojoj se stalno govori, a kada dođe uopće se ne doima kao "oslobođenje". Promjene raspoloženja, višak kilograma, problemi s kosom i kožom samo su dio cijele te priče iz šestog desetljeća koja ne mora imati negativan predznak i za to su dokaz žene koje su odlučile da za njih "nema pauze".

Umjesto da je "nakupila" kilograme, ona ih je izgubila, a pozitivan stav koji ima otkako se posvetila sebi pravi je dokaz da ljepota, zaista, dolazi iznutra. Svoje iskustvo s menopauzom podijelila je Danijela Dvornik (51), ponosna majka Elle Dvornik i baka Balie Dae - koja u pedesetima živi život bez predaha i diše punim plućima.

- Menopauza, ili meno i pauza? Ja nisam odabrala nijedno! Nema kod mene pauze, samo 'meno', ali ne dam se. Vjerujem da mnoge žene imaju problema, ali ja sam ih odlučila ignorirati. Znate kako? Našla sam zanimaciju, shvatila sam da je to period u životu koji donosi nove izazove i prionula. Zdravije se hranim, vježbam, a promjene koje sam osjetila mi nisu narušile samopouzdanje jer sam ja vlasnik svojeg tijela - poručila je Danijela Dvornik.

Promo

Osim što se potpuno posvetila novom načinu prehrane i tjelovježbi, 51-godišnjakinja je u svoju dnevnu rutinu uvela i obaveznu njegu zahvaljujući kojoj, kako kaže, "blista i u spizi i u šetnji s Balie". Iako pozitivan stav čuda radi, koža u pedesetima zahtijeva posebnu njegu, a ona je svoju našla u Vichy Neovadiol liniji za lice. Dnevna i noćna krema njezini su glavni saveznici bez kojih joj ne prođe niti jedan dan - bez obzira na to koliko je okupirana drugim ljudima i stvarima.

Žene, zapamtite: nema pauze ni u menopauzi! Tek je tada nema jer započinje uživanje u djeci, unucima i malim ritualima u kojima sam ja na prvom mjestu.

I upravo je taj dio ključan: maleni rituali posvećeni samo sebi ono su što nam svima treba, a uz uživanje u hobiju, ostvarivanju neke životne želje i "otpuštanju kočnica", uvijek odvojite vrijeme za njegu lica. Već u ranoj menopauzi su upravo na licu i na vratu najvidljivije sve promjene kroz koje koža prolazi: postaje hrapava, suha i bez sjaja, čvrstoće i punoće pa je poželjno u svoju novu rutinu uključiti četiri zlatna pravila: obavezno skidajte šminku, uvijek koristite SPF, koristite piling i ne zaboravljajte na hidrataciju. Vichy je zbog toga razvio posebnu liniju Neovadiol nadomjesni kozmetički kompleks koji je posebno namijenjen koži u menopauzi, a koja se sastoji od dnevne i noćne njege te koncentrata. Svaki trenutak koji posvetite sebi bit će samo veliki plus za ono kako se osjećate i kako na kraju "zračite" prema van.

Linker
24. travanj 2024 11:19