Jesenski vodič

Preplanulost je zapravo jako lako održati tijekom cijele godine, a mi znamo koji su proizvodi najbolji za to

Nakon ljeta neminovno je da će preplanulost izblijediti, bez obzira na to koliko ste se sunčali. Srećom, brončani ten vrlo je lako održavati uz neka pravila i korištenje odgovarajućih proizvoda.

Preplanuli ten jedan je od simbola ljeta, no što učiniti kada ljeto prođe, a vi želite zadržati brončanu put? Put k preplanulosti tijekom cijele godine zapravo je vrlo jednostavan, no samo ako primjenjujete ovih pet savjeta.

Redovito se pilingirajte

Možda vam se čini da ćete pilingom samo uništiti preplanulost na kojoj ste radili cijelo ljeto, no bez uklanjanja mrtvih stanica vaša koža može izgledati umorno i bez onog poznatog sjaja. Jednom tjedno napravite temeljit piling cijelog tijela, ali budite vrlo nježni. Iako na tržištu postoji mnogo odličnih pilinga, možete ga napraviti i sami od malo šećera ili soli i žlice nekog prirodnog ulja, a možete koristiti i konjak spužvice ili izvoditi suho četkanje.

Pazite na temperaturu vode

Unsplash

Prevruća voda isušuje kožu i loše utječe na preplanulost pa se potrudite tuširati mlakom vodom. Izbjegavajte namakanje u kadi punoj vruće vode i sapunice jer ćete postići suprotan efekt. Za tuširanje koristite što blaže proizvode sa što manje sulfata, preporučujemo uljen tuširalice koje održavaju razinu vlage u koži i nakon tuširanja.

Hidratacija je obavezna

Nakon pilinga i tuširanja na red dolazi hidratacija. Ovo je jedan od najvažnijih koraka k očuvanju preplanulog tena pa nećete pogriješiti ako se namažete i nekoliko puta dnevno. Za bogatu hidrataciju tijela odlična su ulja koja se nanose na još vlažnu kožu, kao i maslaci te razni hidratantni losioni.

Unosite puno betakarotena i vode

Unsplash

Preplanuli ten potrebno je njegovati i iznutra, a u tome vam može pomoći hrana s visokim udjelom betakarotena poput mrkve, bundeve, slatkog krumpira, rajčice, marelica i drugih. Ako nešto od ovoga ne volite, koristite dodatke prehrani s karotenoidima. Također, pijte puno vode!

Koristite proizvode za samotamnjenje

Ako vam proizvodi za samotamnjenje nisu mrski, iskoristite ih kako biste pojačali preplanulu put. U današnje vrijeme može se naći puno odličnih proizvoda koji vam neće ostaviti narančaste mrlje na koži i lako ćete ih nanijeti.

Linker
14. travanj 2024 01:30