Getty Images/iStockphoto
ZIMSKI BEAUTY RASPORED

Rezervirajte termin: Zima je najbolje vrijeme za ovih pet tretmana

Zimski mjeseci razdoblje su potpuno drugačije beauty rutine u kojoj na prvo mjesto stavljamo brigu o isušenoj koži i kosi, ali isto tako se radi o razdoblju koje je idealno za odrađivanje nekih tretmana - zahvaljujući kojima će nam dolazak proljeća i ljeta proći bezbolnije.

S obzirom na nebrojene slojeve odjeće i manju izloženost suncu, upravo je zima idealno razdoblje za obaviti nekoliko beauty tretmana, osobito one koji se ne preporučuju u toplim mjesecima, i sunčane dane dočekati spremno. Neke od njih lakše ćete "odraditi" sada kada su topići i kratke hlače u ormarima, a za neke vrijedi pravilo da se rade isključivo kada niste izloženi suncu.

Lasersko skidanje dlačica

Najbolji uvjeti za lasersko odstranjivanje su visoki kontrast između kože i boje dlake kako bi laser mogao lakše detektirati i uništiti neželjene dlačice. Što su one svjetlije, to će više odlazaka na tretmane biti potrebno – što znači i više potrošenog novca. Trebate uzeti u obzir i područje koje želite tretirati jer će za potkoljenice neupitno trebati više tretmana nego za pazuhe pa ako želite bezbrižno uživati na plaži ovog ljeta pravo je vrijeme da posjetite svoj salon. Lasersko odstranjivanje preporučuje se zimi jer tada koža nije preplanula pa se može koristiti normalna jačina lasera i ne oštećuje se koža.

Odstranjivanje tetovaže

Za sve čije tijelo krasi slika ili natpis zbog kojih su požalili, zimsko vrijeme je idealno za brisanje "loših odluka". Niti jedna tetovaža neće otići nakon jednog posjeta pa je vrlo važno da planirate svoj odlazak na uklanjanje na vrijeme kako ne biste odgađali prvo kupanje u moru jer imate zavoje na sebi koje ne smijete skinuti.

Microblading obrva

Tretman koji će skratiti jutarnje spremanje u kratko je vrijeme postao popularan jer daje obrvama punoću i prirodan oblik te zahvaljujući njemu nije potrebno dodatno iscrtavanje i sjenčanje olovkom. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih, tretman traje od 60-90 minuta, a riješili ste se crtanja obrva na minimalno godinu dana. Tretman se preporučuje obaviti zimi kako bi se izbjegle greške koje mogu nastati zbog vrućine i znojenja u prvih 24-48 sati od microbladinga.

Female face with beautiful eyebrows and artificial eyelashes for maximum volume
Getty Images/iStockphoto

Kemijski piling

S obzirom na to da se radi o poprilično agresivnom tretmanu u kojem se pomoću kiselina uklanjaju stare stanice kože kako bi se potaknuo rast novih, najbolje razdoblje za to je zimsko vrijeme kada UV zrake nisu toliko jake. Naime, nakon tog tretmana koža se mora obavezno zaštiti od sunca pa je najlakše to odraditi kada ga nema. Kemijski pilinzi su učinkoviti kod liječenja ožiljaka od akni, kod aktivnih akni te kod hiperpigmentacije.

Radiofrekvencija

Radiofrekvencija tijela učvršćuje i zateže kožu: stimulira obnovu kolagena koji je zadužen za glatku i elastičnu kožu. Riječ je o tretmanu u kojem se uz upotrebu kozmetičkog gela i "štapića" koji zagrijava dubinske slojeve kože: jedan tretman traje jedan sat, a za najbolje rezultate preporučuje se njih osam pa ako želite "utegnute" noge i manje vidljiv celulit do ljeta - sada je pravo vrijeme da krenete.

Linker
24. travanj 2024 21:22