Paula Šik Sik
 Neja Markičević / CROPIX
za blistav sjaj

S Paulom Sikirić pričali smo o beauty rutini, 'must have' proizvodima i omiljenom tretmanu lica

Instagram-zvijezda s gotovo 70 tisuća pratitelja, koja pod imenom Paula Šik Sik objavljuje kolumne na našem portalu, protiv lošeg raspoloženja bori se žarkim bojama sakoa i ruževa za usne te opuštajućim kozmetičkim tretmanima.

NIKAMO BEZ ČETKICE ZA ZUBE

Na pusti otok ponijela bih samo četkicu za zube - jer je oralna higijena najvažnija u mojoj rutini njege. Na drugom je mjestu uređaj za čišćenje lica Foreo Luna, koji savršeno zagladi i utegne te pojača tonus kože, potom Lux Factor serum za trepavice koji potiče njihov rast i gustoću, a za mene je napravio čuda. To su proizvodi koje na svom Instagramu ne mogu dovoljno nahvaliti.

HIDRATACIJOM PROTIV HLADNOĆE

Koža mi je osjetljiva i sklona iritacijama pa je ne gnjavim s puno proizvoda. Ljeti koristim uglavnom osvježavajuće sprejeve koji je hidratiziraju, a u zimskim danima, kad se suši i peruta, kombiniram Kiehl’s Hydro-Plumping serum za umornu kožu kao jutarnju njegu i Elemis Biotec energizirajuću noćnu kremu.

BLISTAVA KOŽA

Profil na Instagramu - na kojem objavljujem sve o svom stilu života, kozmetici, vježbanju pa i o problemima sa samopouzdanjem i poremećajem prehrane - omogućio mi je neke divne suradnje. Tako već dvije godine nekoliko puta tjedno odlazim u jedan kozmetički salon na neinvazivne, ručne tretmane lica i limfne drenaže. Nakon njih se osjećam svježe i odmorno, a to na mom licu primjećuju i drugi.

BOJE SU U NAMA

Na društvenim mrežama važno je biti prvi ili drukčiji, a ja sam svakako ovo drugo. Uglavnom objavljujem svoje fotografije i priče u kojima iskreno govorim o svemu i mislim da je upravo to ono što se sviđa mojim pratiteljima. Iako sam na većini fotki našminkana, previše make-upa nije moj stil: najbolje se osjećam s malo cc kreme ili Bourjois Healthy mix pudera. Naglasim obrve olovkom, nanesem maskaru, a najveća su mi strast ruževi i sjajila, kojih imam bezbroj - svih tonova i tekstura. Favorit mi je MAC Retro Matte tekući ruž u nijansi Quite the Standout.

Zagreb, 300119.
Blogerica Paula Sik Sik za rubriku Beauty Talk.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

VJEŽBANJEM DO ZDRAVLJA

Krajem prošlog ljeta sam se zbog nagomilanih privatnih problema povukla iz svega te sam nakon dvije godine redovitog vježbanja, koje mi pomaže da se riješim viška energije i oblikujem tijelo, počela nekontrolirano jesti. Ubrzo sam si priznala da sam anksiozna i da bolujem od bulimije i krenula na razgovore kod psihologa. Danas ponovno vježbam, većinom su to treninzi u kojima koristim težinu vlastitog tijela i koji mi pomažu da višak energije, umjesto u autodestrukciju, “uložim” u nešto pozitivno, iako mi je prioritet mentalno zdravlje.

TIJELO KAO SLIKARSKO PLATNO

Kameleonski sam tip i nema onog što ne bih probala. Zaštitni su mi znak sakoi u svim bojama, a moja prirodno kovrčava smeđa kosa prošla je preobrazbe od bijele, ljubičaste, preko koraljne i narančaste, od dužine do pupka pa do ove današnje do ispod uha. Često ju peglam, a od isušivanja je spašavaju Moroccan oil proizvodi. Imam i puno pirseva - na jeziku, pupku, nosu i na ušima, a posebno su mi važne moje tetovaže. Pet ih je i svaka ima svoju priču - posvećene su mojoj obitelji i prijateljima, a ona prva, na leđima, s riječima “vjera”, “nada” i “ljubav” na hebrejskom, podsjeća me na ono što je najvažnije.

Linker
16. travanj 2024 17:25