Plus top savjeti

Spas za njegu ispucanih i osjetljivih ruku nalazi se u ovim kvalitetnim proizvodima

Ruke, baš kao i lice i tijelo, treba njegu tijekom cijele godine, posebice jeseni i zimi kada su izloženije nepovoljnim vanjskim, ali i unutarnjim uvjetima pa mogu postati suhe, oštećene, a time i osjetljive. Pravila za njegu ruku su vrlo jednostavna, a uz njih donosimo vam i najbolje proizvode.

Suhi zrak u grijanim prostorijama u kombinaciji s vanjskim niskim temperaturama i vjetrom nepovoljno utječe ne samo na kožu našeg lica, već i na dio koji nerijetko zanemarujemo - ruke. Ako ih redovito ne njegujemo, na njima se može pojaviti crvenilo, koža nas može peći, zatezati ili biti izrazito suha, što definitivno ne želimo, zar ne?

Prvi korak u njezi ruku tijekom jesenskih i zimskih mjeseci jest piling kojim ćemo maknuti mrtve stanice kože i kožu ruku pripremiti za daljnju njegu. Na tržištu ima nebrojeno puno pilinga, ali zapravo ga je nevjerojatno lako napraviti i kod kuće. Za ruke možete koristiti piling koji koristite za tijelo: pomiješajte malo šećera ili soli s maslinovim uljem ili bilo kojim drugim prirodnim uljem, a u njega možete dodati i meda za dodatnu njegu i hidrataciju. Tom smjesom lagano istrljajte nadlanice i ruke sve do laktova te isperite toplom vodom.

Ako su vam ruke ekstremno ispucale i peku vas, piling preskočite jer bi vam u tom slučaju mogao samo naštetiti. Umjesto toga, na ruke nanesite hidratantnu masku od pola banane, dvije žlice meda i žlice vrhnja. Svi ovi sastojci umirit će i omekšati kožu te pomoći u zalječenju eventualnih rana. Ovom maskom možete počastiti svoje ruke čak i ako nemate spomenutih problema, neće biti na odmet.

Kako bi vam ruke bile stalno zaštićene, potrebno ih je redovito mazati kvalitetnim kremama i to nekoliko puta na dan - uvečer prije spavanja, ujutro prije nego krenete na posao i još nekoliko puta tijekom dana. Prečesto pranje ruku također ih može isušiti pa vodite računa o tome da ih nakon svakog pranja namažete kremom.

Također, nemojte zaboraviti na nokte i osjetljivu kožicu oko njih. U slučaju da vam stalno puca, na štapić za uši nanesite malo prirodnog ulja i nanesite na svaki nokta, lagano potiskujući kožicu prema dolje. Ovaj brz i jednostavan tretman osigurat će vam lijepe, uredne i njegovane ruke i nokte. U galeriji vas čeka nekoliko proizvoda koje biste uvijek trebali imati pri ruci.

Linker
20. travanj 2024 06:37