Profimedia, Mega Agency
Smršavjela, pa se udebljala

Udarci glumici jedan za drugim: 'Samo me tuga mogla natjerati da smršavim'

U vrijeme kad su joj svi govorili da izgleda najbolje ikad, osjećala se najgore ikad - glumica Lena Dunham progovorila je što ju je sve snašlo u posljednje dvije godine.

Lena Dunham, 33-godišnja autorica i zvijezda serije "Girls", u novom je intervjuu za britanski Elle govorila o naglom gubitku kilograma i potom naglom debljanju. S dramatičnim gubitkom kilograma počela se boriti s prvim danima 2018. godine, nakon prekida s dugogodišnjim dečkom, pjevačem Jackom Antonoffom. "Tuga je jedino što me u životu može natjerati da smršavim. Prije dvije godine, kad smo podvukli konačnu crtu našoj šestogodišnjoj vezi, izgubila sam kilograme. Ne tek koji kilogram. Ne toliko da mi u grudnjaku još uvijek nešto stoji i da mi traperice na stražnjici pristaju bolje. Ne, to je bilo puno kilograma", rekla je napomenuvši da tada nije mogla "ništa staviti u usta".

Nakon toga je, u istoj je godini, zbog endometrioze morala na tešku operaciju, zahvat histerektomije tijekom kojeg joj je odstranjena maternica. "Strašno me pogodila spoznaja da nikada neću ostati trudna. Ali nisam odustala od majčinstva: možda bih dijete mogla dobiti uz pomoć zamjenske majke, a ako to ne uspije, ostaje mi posvojenje", rekla je tada.

Prije i pojačano nakon operacije uzimala je gomilu lijekova koji su dodatno uzimali danak. Ubrzo zatim je morala i na rehabilitaciju zbog traume, ali i ovisnosti o lijekovima. "To vam je kao hotel s pet zvjezdica gdje vam oduzmu sve britvice", rekla je. "Trebalo mi je tjedan dana da se pročistim od lijekova i pomirim sa sobom, i vrlo brzo počela sam biti gladna. Jako gladna i jela bih sve što se moglo dohvatiti".

Nastao je novi problem s kojim se morala nositi - kilogrami viška.

Exclusive, Los Angeles, CA - 20180712 -  Lena Dunham Gets a Visit From Ex-Boyfriend Jack Antonoff

-PICTURED: Lena Dunham
-, Image: 377661788, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Lena Dunham potkraj 2018.

Danas se s njima nosi vodeći dnevnik. "Zapišem sve što pojedem. Moram sebe smatrati uračunljivom, a uračunljivi ljudi ne dobiju 13 kila u samo mjesec dana", rekla je za Elle i dodala: "Da, imam pozitivnu sliku o sebi i svom tijelu, ali istovremeno sam mlada single žena koja radi u Hollywoodu i ne mogu se samo pretvarati da težina nije problem. Ona je važna".

Lena je otkrila i da sada ne uzima nikakve lijekove te da se trudi održavati zdravu težinu te da radi na novom projektu u Engleskoj.

Sredinom 2018. kad joj je bilo najteže, već se bila "prepolovila" i to je tada također pokazala javnosti. "Tada sam dobivala najviše komplimenata, svi su me magazini htjeli na naslovnicama, kao i da im govorim o dijeti koja doista djeluje. Ponekad i sama s nostalgijom pogledam u te fotografije, a onda se samo prisjetim koliko sam tada imala bolesno tijelo i um i kako sam nesretna živjela na šećeru, kavi i lijekovima."

Linker
07. travanj 2024 10:59