Profimedia, Tetra Images
NOVI MIRIS

Više nije dovoljan samo jedan: Kako kombinirati parfeme

Iako se nanošenje više od jednog mirisa istovremeno mnogima čini suludo, zapravo se radi o jednostavnom triku kojim stavljate svoj potpis na miris koji vas "prati" cijeli dan.

Slojevito nanošenje parfema je, vrlo jednostavno, kombiniranje dva ili više parfema zajedno i postizanje potpuno novog. Time se mirisu, koji parfumer Alexander Lee naziva nevidljivim dijelom odjeće, daje osobni dodir i jedinstvenost, a zaljubljenici u parfeme imaju slobodne ruke i mogu pokazati svoju kreativnost.

Biranjem drugačijih nota i miješanjem parfema iz različitih mirisnih grupa možete stvoriti nešto potpuno novo. Najbolje je krenuti od parfema koji volite i naglasiti onu njegovu notu koja vam je najdraža ili ga nadopuniti nekom specifičnom. Zapravo se sve vrti oko isprobavanja i testiranja koliko god kombinacija želite i radi se o učenju na temelju pokušaja i pogreške, ali isplati se kada pronađete onaj koji volite.

S obzirom na to da potraga za novim parfemom može biti više zamorna nego zabavna, kombiniranje parfema je jednostavno rješenje kojim možete osvježiti one koje već imate, a dobit ćete jedinstven miris. Iako se radi o pravom malom izazovu, nema točnog recepta: ako vam ogovara, to je vaša dobitna kombinacija. Ipak, postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći u početničkim koracima.

Za najbolje rezultate nanesite oba parfema na isto područje i nemojte čekati da se prvi osuši. Jednostavno našpricajte prvi pa drugi i nakon toga ih blendajte. Kombinirajte dva ili tri mirisa, a prije nego svoj spoj stavite na kožu, testirajte ga na papiru. Najbolji za slojevito nanošenje su oni koji su najjednostavniji - za početak se poigrajte minimalističkim parfemima koji svoju glavnu notu istaknu već u imenu. Pronađite mirise koji imaju iste glavne note i poigrajte se s njima. Ako želite naglasiti jedan sastojak, kao što je na primjer ruža - pomiješajte više parfema s njom kao glavnim sastojkom. I na kraju - slojevitost nije rezervirana samo za parfeme, Možete strateški nanijeti i mirisne losione ili ulja s parfemom ili nakon njegovog nanošenja kako bi miris trajao što duže.

Linker
19. travanj 2024 07:40