BUĐENJE ORGANIZMA

Zeleno proljeće poziva na zelene rituale

Napokon smo dočekali proljeće, godišnje doba u kojem se priroda zeleni, ali i mi možemo pomoći našem organizmu da ga probudimo upravo pomoću zelenih pripravaka i rituala koje nam pruža priroda.

Spirulina, matcha i magma idealni su zeleni prijatelji našeg organizma, a savjete smo potražili u bio&bio trgovinama koje su proslavile svoj 16. rođendan. Organski certifikat i zeleni lifestyle glavna su obilježja bio&bio ekipe, vlasnika i zaposlenika koji su nam otkrili svoje najdraže zelene rituale.

Vlasnica trgovina bio&bio, Jadranka Boban Pejić tako nam je kazala kako svoj dan započinje s celerom listašem. S obzirom na to da svako jutro ustaje rano, njezin ritual su yoga i meditacija, a zatim si priprema smoothie s celerom listašemi avokadom, a uz to obavezno popije 4 tablete Havajske spiruline i tako dobiva idealnu dozu energije sve do ručka. Idealna joj je kombinacija zelene salate s mladim lukom, rotkvicama, rikulom te maslinovim uljem i sokom limuna - naravno sve organsko, a na poslu voli dodatno osvježiti organizam japanskom matchom - s vodom ili Bonsoy sojinim napitkom. Nakon posla preferira popiti osvježavajući napitak koji je kombinacija soka aloe vere, brusnice i jabuke.

bio&bio savjetnik i voditelj web shopa, Milan Mažar proljetna jutra obavezno započinje zeleno. Čaša vode obogaćena Zelenom magmom postala mu je prava rutina, a doručak mu se sastoji od pahuljica u koje redovito ubacuje bio&bio konopljin proteinski prah i japansku matchu. Tako dobiva potrebnu mentalnu i fizičku snagu za trening prije posla, ali i za ostatak čitavog dana.

Voditeljica ljudskih resursa, Matilda Ivaniš Knez tijekom čitave godine pazi na svoje zdravlje, ali u proljeće je obavezna detoks kura u trajanju od jednog do tri tjedna. Tada jede isključivo veganske obroke s puno svježeg organskog povrća, izbaci slatkiše te radi povrtne shakeove u kojima kombinira i orašaste plodove, bobičasto voće te svakako Havajsku spirulinu.

bio&bio savjetnik, Milorad Zuber u proljeće prati ritam prirode i svojom prehranom te povećava unos namirnica s klorofilom koje su odlične za proljetni detoks. Jutro započinje uz napitak bogat klorofilom – chlorellu ili Zelenu magmu, a zatim odradi vježbe disanja i meditaciju koji ujedno mentalni i fizički detoks. Nakon psihičke i fizičke pripreme za dan, vrijeme je za kvalitetan doručak. Miso juha obogaćena šakom zelenja ili npr. zelena krem-juha od koprive. Od žitarica je naglasak na ječmu, od kojeg često radi meku kašu koju voli obogatiti mladim lukom. S obzirom na porast energije i dolazak sve toplijih dana, koristi svaku priliku za izlet u šumu i vožnju biciklom.

Linker
18. travanj 2024 07:52