URADI SAM

4 ideje za kreacije s morskog žala

Pravo je vrijeme da pustite mašti na volju i od drvenih naplavina stvorite unikatne predmete za svoj dom. Ako volite sami dizajnirati unikatne predmete, bogat izbor materijala za vaše kreacije možete naći i na obali mora. 

Komade drva koje je plima izbacila na plažu vješte ruke mogu pretvoriti u predmete koji će ukrasiti dom ili kuću za odmor. A osim na žalu, naplavine možete skupljati i na rijekama i jezerima. Najveća je razlika što su one iz slatkih voda taminijih boja ili gotovo crne, dok su one morske izbijeljene suncem i soli. Prije nego što ih počnete obrađivati, ostavite ih da se namaču u čistoj vodi i potom ih dobro isperite, a kako biste bili sigurni da u njima nema nametnika, posušite ih na nižoj temperaturi u pećnici.

Ideja 1 – Cvjetnjaci

Mnoge naplavine imaju udubine u koje možete posaditi cvijeće i tako dobiti unikatnu posudu za bilje. Možete im obraditi dno tako da mogu slobodno stajati ili ih postaviti na zid.

Ideja 2 – Vješalica za kapute

Grane su idealne za vješanje kaputa. To može biti jedna grana ili više njih, koje treba ispiliti na jednaku dužinu i vijcima ih pričvrstiti na drveni okvir.

Ideja 3 – Svjetiljka

Pronađite komad drveta zanimljivog izgleda te kroz njega izbušite prolaz za strujni kabel. Za poseban efekt upotrijebite Edison žarulje retro izgleda.

Ideja 4 – Naplavine u kuhinji

Drvo posebno dobro izgleda u rustikalnim kuhinjama. Za ovakvu vješalicu – o koju možete ovjesiti tave i lonce ili na njoj sušiti začinsko bilje – trebaju vam kuke za strop te lanac ili konop.

Napisala Ivana Ferenčak

Linker
21. travanj 2024 03:07