Ivan Perić / Hanza Media
Digla prst za prava žena!

Čak 17 pokušaja potpomognute oplodnje! Osječka dogradonačelnica otkriva sve o borbi da postane majka

Žana Gamoš, prva žena koja je pokazala srednji prst Miroslavu Škori i njegovim istomišljenicima po pitanju ženskih prava, otkriva da je za nju majčinstvo životni prioritet zbog kojeg se čak 17 puta podvrgla postupcima potpomognute oplodnje.

Poznata izreka da jedna fotografija govori više od tisuću riječi potvrdila se ovih dana u Hrvatskoj na najneočekivaniji način. Nakon što je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš (40) - kao odgovor na izjavu Miroslava Škore da se žena, ako zatrudni tijekom silovanja, o pobačaju mora dogovarati s obitelji objavila svoju fotografiju s podignutim srednjim prstom, brojne nepoznate i poznate žene u znak solidarnosti učinile su isto.

Ta diplomirana pravnica prst je podigla sa širokim osmijehom i uz poruku: "Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!". Ono što je uslijedilo, kaže, nije mogla ni zamisliti.

Kap koja je prelila čašu!

"Poruku sam napisala isti dan kad sam pročitala vijest o ženi u Cetingradu, majci troje djece, koju je ubio njezin suprug jer se odselila od njega. Još pod tim dojmom otvorila sam Facebook i ugledala Škorinu izjavu. Bila je to kap koja je prelila čašu. Reagirala sam spontano, vođena emocijama, jer pun mi je kufer političara koji svojim izjavama degradiraju žene poručujući im: "Šuti, radi i rađaj!", kaže Žana Gamoš.

U ekskluzivnom intervjuu za magazin Gloria osječka dogradonačelnica otkrila je i kako je izgledao njezin mukotrpan put do majčinstva, objašnjava zašto se odlučila osvrnuti na Škorinu izjavu i prisjeća se života u izbjeglištvu, u kojem je završila kao djevojčica.

Razgovor sa Žanom Gamoš kao i druge inspirativne priče čitajte u novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka, 25. lipnja 2020!

Posebna ponuda: Nova Gloria + Limitirana kolekcija hit modnih dodataka po cijeni 29,90 kn

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

MIRNA ZIDARIĆ: 'Žao mi je što sam skinula masku'

ZVIJEZDE AKTIVISTICE Severina, Bojana Gregorić-Vejzović, Danka Derifaj i Jelena Veljača pokazale srednji prst političarima

MELANIA TRUMP Žena koju predsjednik sluša

ŽENSKA VEČER 'GLORIA OSOBNO' Splitske ćakule Monike Sablić, Zorice Kondže i Edite Lučić Jelić

KUHINJA: BORNA JANEŠ Tradicionalni recepti zagrebačkog ugostitelja

PUTOVANJE: SNJEŽANA MOŽE PIGEON Prekinuto krstarenje oko Australije

FELJTON: GLORIA STEINEM Američka feministkinja koja je promijenila povijest

Linker
23. travanj 2024 14:16