Vedran Peteh
Ekskluzivne fotografije

Davor Božinović za Gloriju: 'Rođenjem unučice zaokružio sam svrhu svog postojanja'

Ministar unutarnjih poslova otkriva detalje iz privatnog života - kako je prije gotovo četiri desetljeća u Tivtu izgubio glavu za plavokosom djevojkom, budućom suprugom Jasnom, te kako ga danas unučica Kiara vrti oko malog prsta. No, to je samo jedna od naših ekskluzivnih priča iz novog broja magazina Gloria.

"Ovih dana ponovno se nalazim - pred novim početkom. Kao mama dviju djevojčica morala sam donijeti odluku o njihovu daljnjem školovanju. A kao urednica najčitanijeg ženskog magazina suočila sam se s novim poslovnim izazovima nakon što je pandemija koronavirusa u potpunosti zaustavila normalan život. I ovaj broj koji držite u rukama, ponešto raskošniji i deblji, rezultat je predanog timskog rada te dobrih odnosa s našim poslovnim partnerima čiji proizvodi i usluge naš život čine ljepšim, mirisnijim, ukusnijim, uzbudljivijim...

Kada smo uoči odluke o otvaranju shopping centara i kafića počeli pripremati broj, razmišljali smo tko bi bio idealna osoba za prvu Gloriju u našoj novoj stvarnosti.

Mislim da smo dobro izabrali: u svoj intimni svijet pustio nas je ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera te nam pokazao kako se iza ozbiljnog lica koje svakodnevno gledamo na televiziji krije odani suprug te osjećajni otac i djed.

Nova stvarnost prilika je za novi početak, pun optimizma, zajedništva, pozitivnih misli, ali i odgovornog ponašanja prema ljudima s kojima živimo i radimo. Nemojmo takvu priliku propustiti", poručila je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Osim tema broja naših novinara i urednika, doznali smo što je sve novo u životu Ide Prester, zavirili u carstvo ljepote Marise Marton Mihaldinec, kuhali s Tomom In Der Mülenom i virtualno posjetili glavni grad Finske.

Kristinka Šćavina posjetila je Davora Božinovića

Kristinka Šćavina

Ima ljudi koji se čitaju kao otvorena knjiga, a ima i onih s mnogo slojeva, od kojih je svaki novootkriveni sve zanimljiviji. Palo mi je to na pamet kad mi je nedavno prof. Alemka Markotić rekla da je na TV-u uvijek ozbiljan i staložen šef Nacionalnog stožera Davor Božinović privatno vrlo duhovit čovjek. No, pravo iznenađenje uslijedilo je kad sam njega i suprugu Jasnu posjetila u njihovu domu u Zaprešiću. Tako emotivnog djeda već dugo nisam vidjela. U trenutku kad se pojavila njihova 13-mjesečna unučica Kiara izgledao je kao da mu je netko s lica ‘obrisao’ barem pet godina: usne su se razvukle u osmijeh, oči zablistale, a unuka s kojom se zbog korone nije viđao dva mjeseca u sekundi je postala centar njegova svijeta.

Damir Leljak razgovarao je s Vedranom Pribičević

Damir Leljak

Mnogi u ovim trenucima kukaju kako su u karanteni ‘natukli’ nekoliko kilograma viška, no poznata zagrebačka ekonomistica Vedrana Pribičević, koja je zbog ozbiljnih problema s pretilošću trpjela teške uvrede i omalovažavanje, tek je nedavno o tome javno progovorila. Ne zato da bi izazvala sažaljenje, već kako bi upozorila koliko je verbalno nasilje na društvenim mrežama uzelo maha i onečistilo javni prostor. Tijekom razgovora ta me mlada, obrazovana i hrabra žena oduševila elokvencijom, zafrkancijom na vlastiti račun i nepokolebljivošću u namjeri da smršavi - rekavši da ćemo prije toga ipak popiti jedno pivo.

Karmen Miletić doznala je sve o poslovnim pothvatima dviju snažnih žena

Karmen Miletić

Priče o ženama koje svojom snagom i promišljanjima pretvaraju izazove u uspjehe, usporedno balansirajući između posla i obitelji, oduvijek su mi bile među najdražim temama. Za ovaj sam broj imala priliku razgovarati s dvije takve dame koje su, svaka u svojoj branši, morale u ovo krizno doba pronaći nove oblike poslovanja, zadržati optimizam i prenijeti ga na svoje zaposlenike. Ana Petričić Gojanović, vlasnica agencije PRiredba, sve je aktivnosti preselila u virtualni svijet, a Marisa Marton Mihaldinec, generalna direktorica Martimexa, bez straha od poraza otvara nova tržišta.

Josip Jurčić otkriva sve o ponovnom otvaranju knjižara

Josip Jurčić

Virtualno je dobro, ali teško može nadomjestiti pravu stvar. A posljednjih smo tjedana gotovo svi živjeli na taj način. Online izložbe, snimke kazališnih predstava i kućni koncerti dobar su kratkoročni nadomjestak, no na dulje vrijeme samo su nedostojni surogat, baš poput onog Vukotićeva koji se na kraju potpuno ispuše. Zato je pravo osvježenje vidjeti da se u rubriku Izbor tjedna vraćaju punokrvne izložbe, poput Kuliša u Modernoj galeriji, ali i vijest da su građani jedva dočekali otvaranje knjižara, što smo doznali u razgovoru s Petrom Ljevak. Čitati možete i na ekranima, ali ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj nove knjige u rukama. Srećom, taj stari novi svijet ipak nam se vraća.

Novi broj magazina Gloria na kioske dolazi 14. svibnja, a u njemu donosimo i:

SARAH JOSIPOVIĆ I SUZY JOSIPOVIĆ REDŽEPAGIĆ Skladna obitelj kao poslovna snaga

MLADEN DUDUKOVIĆ Optimizam je lijek

ANA PETRIČIĆ GOJANOVIĆ Kreativnost jača od krize

NEIL GAIMAN I AMANDA PALMER Korona ih je koštala braka

FELJTON: NAOMI CAMPBELL Pola stoljeća crne pantere

Linker
20. travanj 2024 04:13