Vedran Peteh
Prvi obiteljski izlazak u javnost

Ella Dvornik ekskluzivno o rođenju druge kćeri: 'Od prave tragedije spasio me carski rez'

Tri mjeseca nakon što je rodila kćerkicu Lumi Wren, poznata blogerica otkriva kako se u pandemiji suočila i sa strahom za zdravlje supruga Charlesa. Osim njezine, u novom broju Glorije donosimo vam i mnoštvo drugih priča naših sugovornika koje će vam, nadamo se, poslužiti kao inspiracija.

"Otkako sam postala mama, drugačije gledam na život. Opreznija sam, puno manje spavam i multitasking mi je sasvim normalna stvar. U mnogim stvarima počinjem nalikovati svojoj mami (ne samo fizički) i već sam se nekoliko puta ulovila kako svojim djevojčicama govorim stvari za koje nisam mislila da će ikada prijeći preko mojih usta.

Vjerojatno se često tako osjeća i zvijezda naše naslovnice, blogerica Ella Dvornik Pearce, koja nam je ispričala kako joj je nakon nedavnog porođaja najveći oslonac bila upravo njezina mama Danijela.

Pogotovo zato što je Ella drugu kćerkicu, Lumi Wren, na svijet donijela u dramatičnim okolnostima, a sve o tome otkrila nam je tijekom ekskluzivnog snimanja za Gloriju gdje je prvi put pozirala s obje svoje djevojčice.

Ekipu našeg magazina ugostio je i novinar Branimir Farkaš, i to u svom drugom domu - u ladanjskoj kućici u Turopolju gdje već neko vrijeme živi sa suprugom i sinovima. Neka vam ove priče budu nadahnuće, pogotovo u trenucima kada vas vaši bližnji ljute ili ne razumiju. Zbog korone smo se distancirali jedni od drugih, s prijateljima se više ne rukujemo, od zagrljaja s članovima obitelji zaziremo, a sve zbog straha da se ne zarazimo. Iskreno se nadam da takav život ipak nije naša budućnost", rekla je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Uz teme broja naših novinara i urednika, u novoj Gloriji otkrili smo drugu stranu urednice američkog Voguea Anne Wintour, razgovarali s bivšom australskom tenisačicom, rođenom Osječankom Jelenom Dokić, kuhali s glumicom Ecijom Ojdanić te doznali na koje će to destinacije otići naše zvijezde nakon što korona oslabi.

Dolores Tolić

Dolores Tolić družila se s Ellom Dvornik i njezinom obitelji

Koliko god se činilo da u doba interneta ništa ne može ostati tajna, ipak nije tako. U to smo se uvjerili (zvuči poput dobre šale) na primjeru najpoznatije hrvatske blogerice i zvijezde našeg ovotjednog broja koju samo na Instagramu prati gotovo pola milijuna ljudi. Elline objave na društvenim mrežama ničim ne otkrivaju da su iza nje tri najstresnija mjeseca - zbog teškog poroda, ali i brige za zdravlje supruga Charlesa koji je kao dugogodišnji astmatičar morao biti u strogoj izolaciji. Detalje te intimne drame otkrila je samo nama, a prije nego što je s obitelji otišla na odmor u Istru, ekskluzivno nam je predstavila malenu Lumi Wren koja je 20. svibnja napunila tri mjeseca.

Nevio Pintar

Nevio Pintar razgovarao je s Anom Knifer

Kad se zemlja prolomila pod Zagrebom, bila je to tek razorna uvertira u dramu što je već dva mjeseca proživljavaju vlasnici stanova u središtu grada. Nakon razgovora s Anom Knifer, jedinom kćeri slavnog slikara Julija Knifera, koja je iz devastiranog stana u Amruševoj morala žurno spašavati očevu arhivu, ostao sam u nevjerici što sve postradali proživljavaju dok u birokratskom limbu čekaju da im se nadležni smiluju. Nitko im ne zna odgovoriti kad će biti donesen zakon o obnovi, a bez tog zakona ne mogu ništa poduzeti kako bi sanirali štetu na urušenim zgradama i stanovima koji svakog dana u svakom pogledu sve više propadaju. Ogorčenje stanara raste proporcionalno s vrtoglavim padom cijena njihovih neuporabljivih stanova. Ana Knifer uvjerila me u ono što pokazuju i sociološki seizmografi: centru Zagreba prijeti snažan društveni potres.

Karmen Miletić

Karmen Miletić doznala je sve o tajnama ljepote naših majki

Ako je točna izreka - pogledaj mamu i znat ćeš kako će joj kći izgledati za 25 godina - ja se zaista nemam čega bojati. Moja mama je jedna od najljepših i najnjegovanijih žena koje poznajem, a njezino iskustvo i savjete smatram dragocjenim. Svaki put kad poželim otići u krevet sa šminkom ili odjenem zgužvanu košulju, sjetim se njezinih riječi da žena mora uvijek biti uredna i njegovana. To je još jedan dokaz da je veza s majkom neraskidiva, što dokazuje i naša tema u kojoj poznate žene otkrivaju što su sve naučile o njezi i ljepoti od svojih životnih učiteljica.

Kruno Petrinović

Kruno Petrinović posjetio je imanje Branimira i Vesne Farkaš

Ostao sam bez teksta kad su mi Branimir i Vesna Farkaš pokazali što su sve u proteklih pet godina vlastitim rukama napravili na svom imanju u Donjem Podotočju, pitoresknom turopoljskom mjestašcu na obali Odre. Prije pet godina to je bila vikendica, svojevrsno utočište peteročlane obitelji od užurbanosti gradskog života, a danas je to njihov drugi dom u kojem su sa sinovima, tinejdžerima Rokom i Franom bezbolno, koliko je to moguće, preživjeli izolaciju zbog koronakrize. Zahvaljujući širini interesa, znanja i vještina svojih domaćina u dvorištu kuće razvija se i raste obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, jer im je hrana iz vlastitog uzgoja draža i mnogo ukusnija od namirnica iz supermarketa. A nad obiteljskom zelenom idilom, u kojoj svaki član zna svoje mjesto, obaveze i prava, bdije dobri duh pokojne Helene, koja je roditelje i braću napustila prije tri godine.

U novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od 21. svibnja 2020., čitajte i:

SALLY ROONEY Irska zvijezda novog doba

ANNA WINTOUR Na meti bivšeg prijatelja i suradnika

MAME I KĆERI: Kozmetički susret generacija

JELENA DOKIĆ Nesalomljivi duh legendarne tenisačice

FELJTON: BONO VOX Pjesme koje su mu spasile život

Linker
19. travanj 2024 19:00