Getty Images
POVRATAK U VRH

Mirjana Lučić Baroni: Vrijeme za pobjede i pomirenja

Nekadašnja nada hrvatskog tenisa, posrnula prije 19 godina pod teretom obiteljskih problema, vratila se u elitu bijelog sporta, a njen ulazak u polufinale Grand Slam turnira zadivio je cijeli svijet - čak i njenog oca Marinka od kojeg je pobjegla 1998.

U 112 godina dugoj povijesti Australian Opena ničije suze nisu toliko natopile teniski teren kao radosnice Mirjane Lučić Baroni nakon što je odigrala meč za polufinale. Ulazak među četiri najbolje tenisačice na Grand Slamu i uspon na 29. mjesto WTA liste - što je njezin najbolji plasman u karijeri - za odavno otpisanu tenisačicu podvig je ravan usponu na Mount Everest.

U zadnjih devetnaest godina samo je jednom stala na pobjedničko postolje, kada je 2014. godine osvojila WTA turnir u Quebecu, još do prije mjesec dana bila je na teniskim marginama, a onda se samo u dva tjedna vratila među elitu bijelog sporta te ulaskom u polufinale osvojila 650 tisuća eura.

"Jednog dana ću ispričati sve što mi se dogodilo u životu, a ovi dani u Melbourneu potvrda su da se isplatilo izdržati mnogo toga" - rekla je Mirjana Lučić kad se nakon meča protiv 11 godina mlađe Čehinje Karoline Pliškove slomila pod burom emocija.

Cijelu priču makarske tenisačice pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je na kioscima od 2. veljače!

Linker
17. travanj 2024 15:44