Ivan Posavec / Hanza Media
IN MEMORIAM

Preminuo ugledni odvjetnik Marijan Hanžeković

U 67.godini života u Zagrebu je jutros preminuo ugledni odvjetnik, poduzetnik i sportski djelatnik Marijan Hanžeković

U 67.godini života u Zagrebu je jutros preminuo ugledni odvjetnik, poduzetnik i sportski djelatnik Marijan Hanžeković

'Iza svakog uspjeha stoji puno neuspjeha. Samo uspjeh se pamti. Najvažnije je biti dosljedan i uporan. Hrvatska je društvo u kojem treba ulagati puno energije za postizanje bilo kakvog rezultata, rekao je svojedobno Marijan Hanžeković u intervjuu za Jutarnji list.

Odvjetničko društvo Hanžeković, Radaković & Partneri osnovao je s kolegama 1994. godine nakon što je uspio nagovoriti poznatog odvjetnika, Milana Radakovića da zajedno otvore ured. Kasnije je preimenovano u Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri i danas je najveća odvjetnička kancelarija u Hrvatskoj koja zapošljava dvjestotinjak ljudi. Tijekom cijelog radnog vijeka Marijan Hanžeković bio je angažirani član Hrvatske odvjetničke komore, a od 1994. do 2000. godine njen predsjednik.

No imao je osim prava i drugih preokupacija. U njegovom vlasništvu bila je štedionica Zlatni most, a u jednom je trenutku ušao i u vlasničku strukturu Dinersa. U svibnju 2014. godine od Hypo banke preuzima vodeću medijsku tvrtku EPH. Prisutan je bio i u politici, a iznimno je bio posvećen i sportu, no najveća strast bila mu je umjetnost. Bavio se i društveno korisnim radom, kao odvjetnik je besplatno zastupao ženske aktivističke grupe, donirao je u raznim prilikama.

Linker
26. travanj 2024 20:03