AKM Images / Backgrid USA / Profimedia
NIJE ESMERALDA ŠEHEREZADA

Znate li tko je tko, a tko je bio s kim u omiljenim telenovelama koje su stare i po dvadeset godina?

Pojam televizijske sapunice u posljednjih nekoliko godina vežemo zapravo za proizvode domaće produkcije. Serije poput "Kud puklo da puklo" obaraju rekorde gledanosti, a sve je za nas počelo s jednom "Villom Marijom". No oni su samo dobro proučili što nam je svima "prezentirala Televisa". Koliko se toga možete sjetiti?

U neka davna, davna vremena svijet je bio potpuno drugačije mjesto. To se odnosi na sve od hrane, preko automobila do poslova, ali i televizijskih serija. No koliko god neka od najuzbudljivijih izdanja bila kvalitetna, nitko ne može zamjeriti ljudskoj znatiželji što je otvorenih usta buljila u neka od najboljih izdanja prekomorske televizijske kuće "Televise".

"Televisa" nam je nekad "prezentirala" kako se ljubav rađa, komplicira, gubi, pa obnavlja u najmanjim mjestašcima Meksika, Kolumbije i Venezuele, a nekadašnje vizuale brazilskih plantaža kave danas su zamijenili prizori Bospora u turskim produkcijama.

RIJEŠITE I OVE TESTOVE ZNANJA:

Hrvatska je bogata zaštićenim parkovima: Koliko njih ste posjetili, a koje ne znate niti nabrojati?
Tko su slavni očevi na čije fotke s klincima se svaki put rastopimo?
Jesi li prava kraljica u raspoznavanju cvijeća ili ne možeš prepoznati ružu kraj božura?

Koliko god su naši gledatelji zavoljeli likove u "Ruži vjetrova" ili "Larinom izboru" ili se poistovjećuju s tradicionalnim mentalitetom zločestih turskih svekrva, ako niste pogledali neko meksičko izdanje, vi ne znate što je sapunica.

No sigurni smo da ne biste ušli u ovaj članak da se ne sjećate dobro ljubavnih trokuta iz "Labirinta strasti", zločeste "Otimačice" i njezine sestre blizanke ili suprotstavljenih obitelji u "Stočaru".

Vi ste možda iz serija upili i koju često izgovaranu španjolsku frazu, no mi smo se ipak fokusirali na svima dobro znane likove.

Sretno!

Linker
14. travanj 2024 21:51