Maja Jurović
JEDINSTVENI MODNI IZRIČAJ

Darkerica Mirela Holy vjerna crnoj boji i na plus 30 Celzijevaca

Iako je lani napravila zaokret u karijeri, bivša političarka Mirela Holy ostaje vjerna svojem prepoznatljivom darkerskom imidžu i ne izlazi iz crnih modnih kombinacija čak niti na dane kada živa u termometru doseže 30 stupnjeva.

Bivša predsjednica stranke ORaH lani je političku pozornicu zamijenila za kazališnu i kreirala kostime za predstavu o istarskom vampiru Juri Grandu, a početkom ove godine objavila je knjigu koja je podigla poprilično prašine u političkom svijetu. "Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju" je zbirka priča u kojima, uz ostalo, na zafrkantski način analizira razne kategorije političara, civilno društvo i medije, a čijim je naslovom (parafrazirajući knjigu "Vrag nosi Pradu") pokazala da je moda uvijek dio njezinog života.

Iako je dugo maštala o karijeri modne dizajnerice (diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu), shvatila je da njezin izričaj nije ono što želi većina, a s na to obzirom da nije prilagodljiva – osobito kada je stil odijevanja u pitanju – nije se željela prilagođavati ostalima i sada se kreiranju otkačenih odjevnih komada koji su mnogima šokantni posvećuje samo kada uhvati slobodnog vremena.

Ipak, dovoljno je jedinstvena u svojem modnom izričaju da ne može proći neprimijećeno. Crna boja joj je zaštitni znak, a ne odriče je se ni po vrućinama - kada svi "bježe" u svjetlije tonove. U njezinim kombinacijama nema niti jedne druge nijanse - čak niti kada su modni dodaci u pitanju, koji su jednako otkačeni kao i odjevni komadi koje bira. A uvjerili smo se u to i proteklog tjedna na zagrebačkoj špici....

Spica / Zagreb 27.05.2017. / foto: Maja Jurovic / Mirela Holy
Maja Jurović

Spica / Zagreb 24.06.2017. / foto: Davor Matota / Mirela Holy
Maja Jurović

Spica  / Zagreb 20.06.2017. / foto: Maja Jurovic / Mirela Holy
Maja Jurović

Linker
12. travanj 2024 21:29