Getty
nepogrešivi

5 ključnih komada za proljeće koje možete kombinirati na apsolutno sve

S dolaskom proljeća ne morate odmah hitati u trgovine po novu odjeću jer se dobar stil gradi upravo na kombiniranju basic komada koje već imate u ormaru. Čak i ako vam nešto od toga nedostaje, isplati se uložiti u vječni komad koji će vam trajati sezonama.

Postoji nekoliko odjevnih predmeta čija popularnost s godinama ne blijedi i mogu se uklopiti u svačiji stil. Kako smo konačno izašli iz debelih pulovera, kaputa i teških čizama, vrijeme je za laganije materijale, ali opet dovoljno tople za one nepredvidljive kišne dane.

Haljine

Kratke, duge, asimetrične, na prugice, cvjetne, karirane... Ovaj vječno trendi komad možete nositi u svim prilikama. Za poslovni look kombinirajte ih na sako, salonke ili udobnije balerinke, dok ih za popodnevne kave ili večernje izlaske možete nositi ispod kratke kožne ili traper jakne uz sandale na blok petu ili čak tenisice.

Bijeli topovi

Klasična bijela košulja nešto šireg kroja lako se može pretvoriti u top koji otkriva ramena ili trbuh. Odlično se stajati na kratku suknju ili nešto dužu plisiranu koja je još uvijek hit u modnom svijetu. Ako se želite malo poigrati s vašim stilom, na dužu bijelu košulju do pola bedra odjenite ultra kratku minicu. Drukčije i toliko dobro!

Pletene torbe

Torbe od pruća i ove će sezone biti veliki hit i to u svim varijantama - i velikim i malim. Najefektnije su one zemljanih boja s par divnih detalja poput pompona, marama, daška živih boja i sličnog. Čak i obični ceker može djelovati profinjeno uz neku elegantnu haljinu, suknju ili pak može dati malo boho chica traper ili kožnoj kombinaciji.

Traper jakna

I to ne mislimo samo na klasičan, plavi traper već i na sve ostale boje koje poput bijele, crne, ciklame ili narančaste. Traper jakna je, baš kao i bijela košulja, komad koji ne izlazi iz mode tako lako, ako uopće pa će vam dobro doći u kišnim proljetnim danima. Bijela traper jaknica, žuta midi haljina, sandale i bijela torbica proći će u svakoj prilici!

Hlače u jarkoj boji

Ako u vašem ormaru prevladavaju monokromatski komadi, proljeće je vrijeme da izađete iz zone komfora i priuštite si barem jedan u nekoj upečatljivoj boji. Narančaste hlače sjajno će se slagati s animal print košuljom ili vestom u kontrastnoj ljubičastoj boji, dok će one žarkoružičaste odlično nadopunjavati točkice.

Linker
20. travanj 2024 08:16