Reuters
NJEZINA MODNA PRIČA

5 stylinga princeze Diane o kojima se pričalo

Povodom 20. godišnjice smrti omiljene britanske princeze u Kensingtonskoj palači će iduće godine biti otvorena izložba posvećena legendarnom stilu neprežaljene princeze Diane.

U veljači 2017. godine bit će otvorena izložba "Diana: Her Fashion Story" koja će pratiti razvoj njezinog jedinstvenog stila od sramežljivog prema odvažnom i samopouzdanom. Na jednom mjestu će biti okupljena izuzetna kolekcija odjevnih predmeta - od glamuroznih večernjih haljina iz osamdesetih pa sve do chic odijela sa suknjama koje je nosila u devedesetima.

Kroz izložbu će se prikazati i njen odnos s najdražim dizajnerima uz pomoć njihovih originalnih skica, a među najpoznatijim komadima bit će izložena i baršunasta haljina koju je princeza Diana nosila na večeru u Bijelu kuću, gdje je famozno zaplesala s glumcem Johnom Travoltom.

"Diana, princeza od Walesa, bila je jedna od najfotografiranijih žena na svijetu, a svaki njezin modni odabir je bio pomno razmatran. Naša izložba bavi se pričom o mladoj ženi koja je u vrlo kratkom roku morala savladati pravila kraljevskog i diplomatskog odijevanja, a naposljetku je uspjela staviti fokus na britansku modnu industriju i dizajnere" - izjavila je kustosica izložbe Eleri Lynn.

Jedna od omiljenih članica kraljevskih dvora nikada neće biti zaboravljena što se vidi i kroz stalne usporedbe nje i vojvotkinje Catherine, nove miljenice Britanaca i modne ikone. Njihove modne kombinacije često se uspoređuju, a supruga princa Williama često odaje počast princezi Diani svojim stylingom.

Izložba će biti otvorena u veljači 2017. godine u njezinom nekadašnjem domu - Kensingtonskoj palači, a u galeriji se prisjetite 5 njezinih stylinga o kojima se pričalo.

Linker
25. travanj 2024 10:44