Instagram Lidija Lešić
U SVIM VARIJANTAMA

Ako se pita poznate Hrvatice, jedan modni detalj 'must have' je sezone

U svakoj varijanti mašne ovog proljeća dolaze u obzir: smjestile su se na haljine, hlače, torbice i cipele, a poželjne su i kao ukras u kosi.

Svjetski i domaći dizajneri i dalje ne mogu bez mašna. Prošlih nekoliko sezona vezali su ih gdje su stigli, a čini se da niti ova neće proći bez tog slatkog dodatka. Svilene, pamučne, kožnate ili one od tila ne vežu se nužno oko vrata ili pojasa, već su neodoljiv ukras i na ramenima, a neizostavne su i na modnim dodacima. Bez obzira na to jesu li minijaturne ili predimenzionirane, svaka od njih će dodati neodoljiv šarm modnoj kombinaciji, osobito ako se nalazi na neočekivanom mjestu. Lani su pravi hit bili komadi s mašnom na leđima, dok nam se čini kako će ove godine must have biti mašna na ramenima - baš kao na haljinama koje su odabrale voditeljice Doris Pinčić Rogoznica i Nives Ivanišević te manekenka Lidija Lešić.

Doris Pinčić Rogoznica u haljini Lulu Couture

Lidija Lešić nosi haljinu i torbu hrvatskog brenda A'marie

Nives Ivanišević

Modni hit ove godine su i hlače s mašnom ili, pak, kombinezon koji se veže u pojasu - opcija koja je osvojila i voditeljicu Marijanu Batinić i to u pravom proljetnom uzorku: cvjetnom u nježnim nijansama.

Naravno, neodoljiv detalj brojni domaći i strani dizajneri uključili su u svoje kolekcije: modni duo eNVy room ukomponirao ih je u gotovo sve komade iz nove linije, a visoko je zastupljen i u kolekcijama luksuznih brendova kao što su Gucci, Valentino i Alexandre Vauthier.

eNVy room

Valentino, 1980 eura, Net-a-Porter

Self-Portrait 365 eura, Net-a-Porter

Alexandre Vauthier, 725 eura, Net-a-Porter

Gucci 590 eura, Net-a-Porter

S obzirom na to da su mašnice zastupljene na svim komadima i materijalima, donosimo vam izbor iz high street trgovina s tim slatkim detaljem na hlačama, kombinezonima, haljinama i topovima.

Laneni top Uterque, 650 kn

Košulja s cvjetnim uzorkom Uterque, 750 kn

Midi haljina Topshop, 34 funte

Zara, 199,90 kn

Zara, 299,90 kn

Zara, 229,90 kn

Zara, 199,90 kn

Massimo Dutti, 749 kn

Prugasta haljina Massimo Dutti, 379 kn

Top na bretele Mango, 169,90 kn

Bluza s volanima i mašnom Mango, 169,90 kn

Suknja Bershka 149,90 kn

Lanene hlače Bershka, 149,90 kn

Brušena i lakirana koža, 540 kn G U L I V E R

Brušena umjetna koža, 179 kn BERSHKA

Natikače H&M, 19,99 eura

Linker
25. travanj 2024 06:35