Vladimira Spindler
MODNO RAZOTKRIVANJE

Ana Maras Harmander otkrila nam je da najbolji shopping obavi u Švedskoj, a posebno mjesto u njenom životu ima jedna crvena haljina

Zagrebačka glumica Ana Maras Harmander otkriva što joj je modna relikvija, ali i kako je s vremenom postala racionalna u kupnji - premda najbolji shopping uvijek obavi u Švedskoj.

U novoj predstavi “Bilježnica Robija K.” nosim prilično neobičnu kombinaciju - prsluk za “specijalce” i jednodijelnu pidžamu s crtežima Hello Kitty - govori Ana Maras Harmander (38), glumica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, koja privatno obožava kombinezone. Češće ih, kaže, nosi ljeti, no jedan crni joj je zimski adut za svaku prigodu. Temperamentna Splićanka kaže da sve radi u posljednji tren pa tako i donosi odluke oko odijevanja, a obično izabere jedan komad koji je inspirira i oko njega “zavrti” dobitnu kombinaciju.

DOMAĆI DIZAJNERI ZA POSEBNE PRIGODE

Kad poželim nešto ekstravagantno, nazovem Marinu Matić, vlasnicu brenda Larie, ili Ivicu Skoku koji mi uvijek naprave ili posude nešto u čemu se osjećam posebno.

RELIKVIJA U ORMARU

Emotivno sam vezana za kratku, crvenu haljinu srcolikog izreza koju sam imala kada me muž zaprosio. Ne nosim je više, ali je čuvam kao neku relikviju.

ana maras
Vladimira Spindler

PROMIŠLJENA KUPNJA

Ekološki sam sve više osviještena i kupujem isključivo kad mi nešto zaista treba, a ostalo recikliram prekrajanjem. Najsretnija sam kad odemo u suprugovu rodnu Švedsku u vrijeme sniženja jer u njihovim dućanima poput Monkija, Weekdaya ili Cheap Mondaya za malo novca “opremim” cijelu obitelj.

TENISICE I ČIZME ZA SVAKI DAN

Obožavam cipele, imam ih toliko da im ne znam broj. Iako nosim sve, od klasičnih salonki do tenisica, posljednjih sam dana najviše u robusnim tenisicama Steve Madden ili svojoj posljednjoj akviziciji - crnim kaubojskim čizmama s niskom potpeticom. Udobne su, a s obzirom na to da sam takav model nosila i tijekom trudnoće, znam da ne opterećuju stopala, što mi je važno za svakodnevnu jurnjavu gradom.

DRAGULJI SA SAJMOVA

Obožavam second hand stvari, a zagrebački Hrelić mi je dugo bio omiljena nedjeljna destinacija. Upravo sam tamo "upecala" divnu smeđu bundu od umjetnog krzna za samo 30 kuna, a najsmješnije je da sam čišćenje platila gotovo deset puta više. No ne žalim jer je već prošla sve i svašta, a nijedan joj se šav nije rašio i već godinama je neizostavni dio moje zimske garderobe. Jako sam vezana i uz secesijsku ogrlicu, crno-srebrni medaljon na traci od brušene kože sa sajma antikviteta u Rimu, koji me podsjeća na moj najdraži grad.

STILSKA ABECEDA GLUMAČKIH KOLEGA

Moje kolege većinom imaju razvijen, osebujan stil i uživam promatrajući njihove modne kombinacije. Obožavam “lakoću” svoje prijateljice Nataše Janjić Medančić i pomaknutu klasiku Ive Mihalić, a volim sresti i Mislava Čavajdu koji je uvijek zanimljivo odjeven. Anita Matić Delić divan je primjer boemske elegancije, a Ani Begić Tahiri bih ukrala pola ormara.

Linker
18. travanj 2024 22:25