Ecija Ojdanić sa suprugom Robertom Orhelom
 Bojan Zibar
jubilarno izvođenje

Bezvremenski komplet 'Brodolomke' Ecije Ojdanić odobrila bi i Coco Chanel

U rasprodanom kazalištu Vidra snažnim je ovacijama publika nagradila glumačku postavu predstave 'Brodolomke' koja je održana po jubilarni 100. put. Predstavu su popratila i brojna poznata lica s naše scene te kolege i prijatelji glumaca koji su ih podržali iz publike.

Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić Delić i jedini muški lik u predstavi, Luka Petrušić svojom glumom, energijom i profesionalnošću prikazali su najdublje i poprilično teške probleme s kojima se svi svakodnevno susrećemo. Glumci, bez čije zasluge "Brodolomke" također ne bi bile ono što jesu su i Nataša Kopeč, Ana Maras Harmander, Barbara Nola, Iva Jerković, Iva Visković i Lada Bonacci i Sven Šestak.

Sinoćnju jubilarnu izvedbu ove predstave nisu propustili ni brojni poznati, poput Ane Begić Tahiri, Mije Kovačić, Petre Dugandžić, Ivane Husar Mlinac, Jagode Kumrić, Marka Grubnića, Petre Kraljev, Martine Stjepanović, Andree Solomun i brojnih ostalih.

Bojan Zibar

Glumica Ecija Ojdanić, ujedno i osnivačica kazališta Moruzgva, nakon predstave je pozirala sa suprugom Robertom Orhelom u modnom izdanju kojeg se ne bi posramila niti Coco Chanel. Za ovo vrijeme idealan materijal, tvid je poslužio kao recept za šik i bezvremensku modnu kombinaciju, odnosno komplet dugog sakoa s ukrasnim dugmićima i mini suknjom A-kroja. Elegantnu bež kombinaciju nosila je uz gležnjače smeđe boje od brušene kože.

Predstava "Brodolomke" kazališta Moruzgva u koprodukciji Ludens teatra inače je najizvođenija hrvatska predstava u jednoj godini u zadnjih 5 godina. Predstava je nastala prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander, pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića, a dramaturginja je Ana Tonković Dolenčić. Priča o četiri sasvim različite žene imaju isti problem - alkohol, no ova predstava nije samo priča o alkoholizmu već o istaknutoj ljudskosti. Prikazana je ženska krhkost i činjenica da je žena danas suočena s mnogobrojnim izazovima i predrasudama, a alkohol je samo sredstvo utjehe koje može prouzročiti velike probleme.

Brodolomke će nastaviti "ploviti" među kazališnom publikom, a Ecija Ojdanić za iduću godinu najavljuje dva nova projekta kazališta Moruzgva.

Linker
24. travanj 2024 03:29