Kreacija iz nedavno predstavljene jesenske kolekcije
 Getty Images
Kraljevski vrtovi

Britanski dizajner kojeg voli kraljica ima samo jedno pravilo za ovu sezonu

Britanski dizajner Richard Quinn poznat je po kreacijama cvjetnih uzoraka, zbog kojih je - prvi put u životu - na londonski Tjedan mode došla i kraljica Elizabeta II.

Britanski dizajner Richard Quinn poznat je po kreacijama cvjetnih uzoraka, zbog kojih je - prvi put u životu - na londonski Tjedan mode došla i kraljica Elizabeta II.

Na nedavno održanom londonskom Tjednu mode za sezonu jesen/zima 2018. dogodio se presedan - prvi put u 34-godišnjoj povijesti njegova održavanja u britanskoj prijestolnici na reviju je došla britanska kraljica Elizabeta II. (91). Čast da se pohvali takvom uvaženom uzvanicom pripala je dizajneru Richardu Quinnu, koji je prezentirao kolekciju haljina i kaputa različitih cvjetnih uzoraka. Budući da mu je na kraju revije kraljica uručila nagradu Queen Elizabeth Award za britanski dizajn, prvu od utemeljenja sredinom prošle godine, počelo se spekulirati da je on jedan od kandidata za kreiranje vjenčanice Meghan Markle. No dizajner je odbacio takva nagađanja. ‘Ja sam svojim manekenkama cvjetnim rupcima prekrio lica - sumnjam da bi tako nešto kraljica dopustila budućoj supruzi svog unuka, princa Harryja’, rekao je dizajner.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 20:  Queen Elizabeth II and Richard Quinn attend the Richard Quinn show during London Fashion Week February 2018 at BFC Show Space on February 20, 2018 in London, England.  (Photo by Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage)
Mike Marsland/WireImage
Elizabeta II. uručila je Quinnu Kraljičinu nagradu za britanski dizajn

Kulturu uređivanja vrtova Quinn smatra jednom od najljepših britanskih tradicija - a njome su nadahnuti i modeli za iduću sezonu

Ipak, Richard Quinn, zapravo, voli tradiciju. ‘Obožavam cvijeće, uređenje vrtova mi je hobi, a vrtlarstvo smatram jednom od najljepših britanskih tradicija’, kaže dizajner koji makove, ruže, ivančice i narcise crta i printa u svom studiju u Peckhamu, radničkom kvartu u jugoistočnom dijelu Londona koji su proslavili braća Trotter iz serije ‘Mućke’. Njegova printana cvjetna polja daju dozu ekstravagancije i otmjenosti ženstvenim krojevima u stilu 60-ih, za koje Quinn inspiraciju pronalazi u kreacijama Paula Harrisa, poznatog britanskog dizajnera tog razdoblja. Otkako je 2016., nakon diplome, osnovao vlastitu modnu marku, imao je već dvije važne suradnje: prošle jeseni dizajnirao je kolekciju za švedsku marku H&M, a kolekcija za proljeće/ljeto 2018. nastala je u suradnji s britanskim brendom Liberty London, koji je poznat po proizvodnji i dizajnu tkanina cvjetnog uzorka. Pritom glavna ‘poruka’ koju je dizajner uputio glasi: nosite cvjetne uzorke svih boja i veličina - istodobno.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 20:  A model walks the runway at the Richard Quinn Autumn Winter 2018 fashion show during London Fashion Week on February 20, 2018 in London, United Kingdom.  (Photo by Catwalking/Getty Images)
Getty Images
Kreacija iz nedavno predstavljene jesenske kolekcije

Pamučni kaput 494,50 kn, Benetton

Gležnjače od poliestera 209,90 kn, Bershka

Kožnata torba 2990 kn, Furla

Pamučna haljina 149,90 kn, Stradivarius

Pripremio Oliver Jularić

Linker
26. travanj 2024 10:28