Getty Images For Ermanno Scervin
Odličan odabir za cijelu godinu

Gwyneth ga je nekad nosila svaki dan: Kožnati blejzer ponovno je glavna zvijezda trendi stajlinga

Iako se mnogima ne sviđa, čini se kako ćemo kožnati blejzer sve češće viđati na ulicama. Taj naizgled robusni komad u devedesetima je gotovo bio uniforma najvećih zvijezda, ali je pao u zaborav u posljednja dva desetljeća. Sve do sada.

Cool trendovi iz devedesetih vraćaju se na modnu scenu prošlih nekoliko sezona, a sada je stigao red i na komad koji su u to vrijeme, na vrhuncu svoje slave, nosile najveće holivudske zvijezde poput Gwyneth Paltrow i Jennifer Aniston, a obožavala ga je i manekenka Cindy Crawford.

New York - 1996 - Gwyneth Paltrow and Brad Pitt during
STARTRAKS PHOTO / INSTAR Images / Profimedia
Gwyneth Paltrow

Kožnati blejzer u to je vrijeme bio najkul komad, poželjniji od sakoa i traper jakne, a nosio se u kombinaciji sa slip haljinama, vintage trapericama, dok su obavezan detalj bile sitne, pravokutne sunčane naočale. Ništa mnogo drugačije neće biti ni sada, barem ako se pita trendseterice, koje ga furaju u svim mogućim kombinacijama - sa suknjama, hlačama ili pak samo na običnu majicu i visoke kožne čizme.

Hailey Bieber
Hailey Bieber out and about, Beverly Hills, Los Angeles, USA - 17 Sep 2019, Image: 471528768, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia
Hailey Baldwin

Bella Hadid
The Art of Elysium's 13th Annual Heaven Gala, Arrivals, Palladium, Los Angeles, USA - 04 Jan 2020, Image: 491057250, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia
Bella Hadid

MILAN, ITALY - FEBRUARY 23: Olivia Palermo attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Autumn/Winter 2019/20 on February 23, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Christian Vierig/Getty Images for Ermanno Scervino)
Getty Images For Ermanno Scervin

Iako je blejzer, zbog materijala će biti odličan odabir i u hladnijim danima, a u prijelaznom razdoblju može se, kada zatopli, nositi prebačen preko ramena. Njegov povratak stiže paralelno s povratkom oversized kožnatih jakni pa se čini kako će pomama za klasičnim biker modelima malo posustati.

Ako ga želite, a nemate u ormaru, donosimo vam nekoliko prijedloga iz popularnih trgovina.

Zara blejzer od umjetne kože, 399,90 kuna

New Look blejzer od umjetne kože, 132 kune

Asos blejzer od umjetne kože, 484 kune

Reserved sako od umjetne kože, 199,90 kuna

Nanushka blejzer od prave kože, Net A Porter, 4002 kune

Linker
24. travanj 2024 03:19