Edvin Kalić
SARAJEVSKI MODNI STUDIO

Hrvatske glumice u haljinama sarajevskog Kaftan studija

Hrvatske glumice Lanu Barić, Helenu Minić Matanić, Anu Vilenicu i Rominu Vitasović osim glume povezuje i jedan grad: sve su studirale na Akademiji scenskih umjetnosti i prve glumačke korake napravile u Sarajevu, a sada su zvijezde modnog editorijala “Hrvatske glumice – Sarajevska škola”

Hrvatske glumice Lanu Barić, Helenu Minić Matanić, Anu Vilenicu i Rominu Vitasović osim glume povezuje i jedan grad: sve su studirale na Akademiji scenskih umjetnosti i prve glumačke korake napravile u Sarajevu, a sada su zvijezde modnog editorijala “Hrvatske glumice – Sarajevska škola”.

Glumačka ekipa okupila se u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na snimanju editorijala za sarajevski modni studio Kaftan, gdje su se Lana, Helena, Ana i Romina, odjevene u kreacije sestara Nermine Hodžić i Emine Hodžić Adilović, prisjetile prekrasnih životnih iskustava iz Sarajeva.

Foto: Edvin Kalić
Lana Barić

Lana Barić bila je prva glumica koja je otvaranju Sarajevo Film Festivala 2004. godine nosila dizajn Kaftan studija, a njihov dizajn i ove će godine na sarajevskom crvenom tepihu nositi poznata lica iz regije. Tko će ove godine zablistati na crvenom tepihu Filmskog festivala u Sarajevu vidjet ćemo od 12. do 20. kolovoza, a do tada Kaftan dizajn provjerite u fotogaleriji!

Linker
24. travanj 2024 15:59