Marina Matić
 Maja Jurovic
trend report

Jedna haljina vladarica je zagrebačke špice: Domaće trendseterice već nose svoje omiljene modele

Glavna (ne)boja ljeta je modni klasik koji nosimo iz sezone u sezonu. Haljine su nam glavni saveznici u ljetnim vrućinama, a za profinjeni i pročišćeni izgled zaslužna je jedna nijansa koju obožavaju i domaće trendseterice.

One znaju da se s klasičnim komadima ne može pogriješiti, a u ljetnim mjesecima bijela haljina je basic komad prilagodljiv od dnevnih do večernjih prilika. Iako su temperature visoke, zagrebačka špica i dalje vrvi zanimljivim modnim kombinacijama od kojih su nam za oko zapele one najjednostavnije, a opet tako posebne.

--> Jedna haljina vladarica je zagrebačke špice: Domaće trendseterice već nose svoje omiljene modele

--> Jedva ih čekamo: 20 neodoljivih modela bijelih haljina za novu sezonu

Lagana i prozračna, duga verzija bijele haljine bila je odabir za šetnju gradom domaćoj dizajnerici Marini Matić, glumici Ivani Horvat te kustosici Petri Senjanović Vugrinec. S obzirom na to da je riječ o jednostavnom komadu, ostavlja nam puno prostora za poigravanje s modnim dodacima u bojama ili šarenim uzorcima. Tako je oko nje lako izgraditi stajling s vlastitim stilskim potpisom, a dizajnerica i glumica odlučile su romantičnom komadu dodati malo buntovnog i rokerskog začina pa su je u struku upotpunile crnim remenom sa zakovicama.

Spica / Zagreb 15.06.2019 / foto: Maja Jurovic /  Marina Matic
Maja Jurovic
Marina Matić

Spica / Zagreb 15.06.2019 / foto: Maja Jurovic / Ivana Horvat
Maja Jurović
Ivana Horvat

Marina je svoj model nosila uz popularne smeđe niske natikače rađene od kože, a Ivana se također odlučila za niske natikače, odnosno japanke. Sunčane naočale okruglih okvira zaokružile su ove ljetne kombinacije za šetnju centrom Zagreba. Dok većina bira upravo otvorene i ravne sandale, naša kustosica nosila je obuću koju bismo na prvu svrstali u jesenski cipelar. Uz svoju rupičastu bijelu haljinu nosila je brušene gležnjače koje su u ovom outfitu napravile modni zaokret.

Spica / Zagreb 13.06.2019 / foto: Davor Matota / Petra Senjanovic Vugrinec
Davor Matota
Petra Senjanovic Vugrinec

Linker
20. travanj 2024 04:22