Davor Matota / Hanza Media
BEZ MANE

Modni pregled godine: 10 najzapaženijih dama sa špice

Sunce, vjetar, kiša - zagrebačka špica je uvijek puna! A već je tradicionalno postala mjesto za pokazivanje odvažnih modnih kombinacija, ili, pak, onih potpuno jednostavnih. Ovih 10 dama oduševilo nas je svojim stajlizima u kojima su se pojavljivale od ljeta do zime.

Monika Kravić

Nema tog trenda koji može promaknuti bivšoj voditeljici - u gradu se svaki put pojavila u pomno odabranim outfitima i nema toga tko se nije za njome nije okrenuo. Ulicom se prošetala odjevena u hit boju jeseni - crvenu, a pažnju su privukle i odlične bijele gležnjače koje nose trendseterice poput Alessandre Ambrosio, Belle Hadid i Kendall Jenner. Osim što ima dobar 'nos' za modu, zbog manekenske linije, odjeća poput uske rebraste haljine i skinny traperica odlično joj stoji. Vješto kombinira high street ulove s dizajnerskim imenima poput Guccija, Stelle McCartney i Miu Miu, čije torbice najčešće bira.

Spica / Zagreb 07.10.2017. / foto: Davor Matota / Monika Kravic ex Mamic
Davor Matota / Hanza Media

spica / Zagreb 14.09.2017. / foto: Davor Matota / Monika Kravic ex Mamic
Davor Matota / Hanza Media

Branka Krstulović

Bivša Miss Hrvatske i poduzetnica izgleda poput tinejdžerice, a tako se i odijeva. Na špici se pojavila u poderanim trapericama i "izlizanim" tenisicama popularnog talijanskog modnog brenda Golden Goose, dok se na društvenim događanjima pojavljuje u elegantnim izdanjima. A ponekad, baš kao ovog ljetnog dana, spaja elegantne i sportske komade iz ormara, pa je uz ležeran outfit nosila otmjen modni dodatak, koji je predmet želja brojnih trendseterica - torbu Hermes Birkin.

Spica / Zagreb 2005.2017. / foto: Davor Matota / Branka Bebic Krstulovic
Davor Matota / Hanza Media
Branka Krstulović

Lejla Filipović

Iako smo ju inače navikli viđati u iznimno ženstvenim kombinacijama, u kojoj glavnu ulogu imaju haljine i cipele s potpeticom, Lejla Filipović jednako je neodoljiva u "običnom" izdanju. Bivša Miss Hrvatske, supruga glumca Tarika Filipovića, špicu je osvojila u trapericama, čizmama na vezanje i parki s krznenim ovratnikom.

Spica / Zagreb 04.12.2017. / foto: Maja Jurovic / Lejla Filipovic
Maja Jurović / Hanza Media

Tia Jurčić Mamić

Čini se kako je kod event menadžerice s promjenom prezimena uslijedila i promjena imidža - špicom je prošetala u nevjerojatno elegantnoj kombinaciji. Mantil, hlače širokih nogavica, špic čizme s visokom potpeticom i kultna torbica 2.55 Chanel, Zagrepčanka je bila odjevena u maniri američke TV zvijezde Kim Kardashian. Od glave do pete nosila je neutralne nijanse, pa se još jače isticao nakit zlatnog i srebrnog sjaja.

Spica / Zagreb 22.11.2017. / foto: Davor Matota / Tia Jurcic Mamic
Davor Matota / Hanza Media

Marija Bišćan

Ekonomistica i supruga nogometnog trenera Igora Bišćana kad ide u grad najradije nosi udobnu odjeću i ravne cipele. Majka četiri djevojčice mora biti odjevena praktično, ali to ne znači da ne mora odlično izgledati. Pa je tako, običnu bijelu majicu iskombinirala s culottes hlačama s printom točkica te Gucci mokasinama, dok je skinny traperice do gležnja isfurala na vestu luksuznog izgleda te pomalo futurističke adidas NMD tenisice.

Spica / Zagreb 13.10.2017. / foto: Maja Jurovic / Marija Biscan
Maja Jurović / Hanza Media
Marija Bišćan

Spica / Zagreb 26.05.2017. / foto: Davor Matota / Marija Biscan
Davor Matota

Franka Batelić

Jednostavnost je na cijeni kod pjevačice, barem kad je moda u pitanju. Naime, špicu je pokorila u modnim kombinacijama sastavljenima od dva komada poput crop topa i hlača ravnog kroja, uz koje je nosila uz torbicu boje konjaka i 'starke'. Vječna crna jedna joj je od omiljenih boja, a u njezinim se modnih kombinacijama često potkradu i komadi u boji. Mladenačke i moderne kombinacije krase i komadi koje bi se malo koja Hrvatica usudila nositi, poput kožnate haljine na tregere.

Spica / Zagreb 18.10.2017. / foto: Davor Matota / Franka Batelic
Davor Matota / Hanza Media

Spica / Zagreb 07.10.2017. / foto: Davor Matota / Franka Batelic i pas OScar
Davor Matota / Hanza Media

Spica / Zagreb 08.08.2017. / foto: Maja jurovic / Franka batelic i pas Oscar ili Oskar
Maja Jurović / Hanza Media

Anita Dujić

Iako je dobar dio godine Dalmatinka provela na obali, s dolaskom jeseni vratila se na ulice metropole. Dizajnerica nakita i set dekoraterka, bivša je manekenka i pripadnica modnog svijeta, pa je stil dio njezinog DNA. Obožava odjeću hrvatskih dizajnera, ali i high street komade, a svaka njezina kombinacija odiše jednostavnošću. No, to ne znači da se izgubi u masi, a za to su najviše zaslužni upečatljivi modni dodaci poput torbica i gležnjači, za koje joj nije problem uložiti i koju kunu više.

Spica / Zagreb 22.11.2017. / foto: Davor Matota / Anita Dujic
Davor Matota / Hanza Media
Anita Dujić na zagrebačkoj špici u studenome prošle godine

Spica / Zagreb 25.11.2017. / foto: Davor Matota / Anita Dujić
Davor Matota / Hanza Media
Anita Dujić i Duncan Broadfoot

Iris Androšević Pinjuh

Bivša manekenka, a danas poduzetnica, ne krije kako joj je moda velika strast. Vidljivo je to iz svakog outfita u kojem se pojavi na špici, a omiljeni modni dodaci su joj šeširi te ovosezonska hit pokrivala za glavu - kačketi. Iako se u njezinom ormaru mogu pronaći skupocjene stvari, radi se o klasičnim komadima koji su vječni, poput besprijekorno krojenih kaputa ili kvalitetnih traperica.

Spica / Zagreb 25.11.2017. / foto: Davor Matota / Iris Androsevic Pinjuh i majka Mirjana i pas Jay Z
Davor Matota / Hazna Media
Iris Androšević Pinjuh

Spica / Zagreb 24.10.2017. / foto: Maja Jurovic / Iris Androsevic Pinjuh
Maja Jurović / Hanza Media

Spica / Zagreb 18.11.2017. / foto: Davor Matota / Iris Androsevic Pinjuh
Davor Matota / Hanza Media

Judita Franković

Svaka njezina pojava na crvenom tepihu odiše glamurom starog Hollywooda, a kad se glumica prošeće ulicom efekt također ne izostaje. Ljubiteljica retro stila omiljene odjevne komade zna pronaći i u vintage dućanima. Svoje ulove iz prošlosti kombinira s trendi detaljima, poput slamnatog šešira i statement naušnica. Ove godine nije odoljela jednom od glavnih trendova inspiriranih Dalekim Istokom - naime, od proljeća do jeseni nosile su se nosile su se haljine nalik kimonima.

Spica / Zagreb 22.07.2017. / foto: Davor Matota / Judita Frankovic
Davor Matota / Hanza Media

Olja Vori

Medicinska sestra i supruga rukometaša Igora Vorija, daje glas za modu koju si možemo priuštiti. Ljubiteljica lijepog odijevanja uvijek je u fokusu objektiva fotoaparata na špici zbog odjevnih odvažnih kombinacija koje nosi. Iako najčešće nosi odjeću talijanskih modnih marki poput Max Mare, Twinseta i Patrizije Pepe, nije joj strana ni ponuda brendova poput Manga i H&M-a. A kad želi privući pažnju bira trendi komade s našivcima iz jesenske kolekcije brenda Pinko te modne suradnje manekenke Gigi Hadid s Tommyjem Hilfigerom, poput crvenih hlača s crnom crtom, iz kojih se ove jeseni gotovo nije skidala.

Spica / Zagreb 01.06.2017. / foto: Maja Jurovic / Olja Vori
Maja Jurović / Hanza Media
Olja Vori na zagrebačkoj špici

spica / Zagreb 16.09.2017. / foto: Maja Jurovic / Olja Vori
Maja Jurović / Hanza Media
Olja Vori

Davor Matota / Hanza Media

Linker
18. travanj 2024 11:36