/
SVI VOLE KAFTAN STUDIO

Na Sarajevo Film Festivalu se nosila sarajevska moda

Najiščekivaniji hrvatski film godine “Ustav Republike Hrvatske” na uglednom Montreal World Film Festivalu osvojio je Grand Prix Amerike, nagradu za najbolji film, jednoglasnom odlukom žirija te je osvojio novčanu nagradu od 100 000 američkih dolara.

Osim proglašenja pobjednika, najuzbudljiviji događaj festivala bio je dolazak jedne od najvećih filmskih zvijezda današnjice, Roberta De Nira koji je osobno doputovao u Sarajevo kako bi primio nagradu Počasno Srce Sarajeva za životno djelo. Glavnu nagradu – Srce Sarajeva za najbolji film osvojio je turski “Album” dok je žiri, kojim je predsjedao palestinski redatelj Elia Suleiman, specijalno nagradio film “Bezbožnica”, a posebno prizanje dodijelio je rumunjskom filmu “Psi”. Najboljom glumicom proglašena je Irena Ivanova koja je ostvarila ulogu u filmu “Bezbožnica” dok je najboljim glumcem proglašen Gheorghe Visu iz nagrađenog filma “Psi”. Kratkometražni igrani film ‘Zvir’ redatelja Miroslava Sikavice dobio je posebnu nagradu žirija i proglašen je trećim najboljim u kategoriji kratkog filma u Sarajevu. Osim toga hrvatska scenaristica i redateljica Silva Ćapin osvojila je prvu nagradu u programu Pack&Pitch za svoj projekt u razvoju pod radnim naslovom Tajnice (On Leave).

Kada se ne govori o najboljim filmovima i nagradama festivala, govori se o najljepšim modnim kombinacijama koje su prošetale crvenim tepihom. Tko je pobjednik ovogodišnjeg crvenog tepiha Sarajevo Film Festivala? Jednoglasno se da zaključiti – sarajevski modni brend Kaftan studio koji su brojne gošće odabrale za ovu prestižnu šetnju. Između ostalih hrvatske glumice Nataša Janjić i Helena Minić Matanić odlučile su se za nježnije pastelne boje kao i selektorica programa SFF-a; Elma Tataragić te ravnateljica Sarajevske Filmske Akademije; Emina Ganić.

Sarajevska glumica Maja Izetbegović odabrala je transparentnu svijetlo plavu nijansu haljine Kaftan studija. Malo odstupanje od nježnih nijanski pokazale su izvršna direktorica marketinga koncerna Agrokor; Iva Balent koja se pojavila u vatreno crvenoj nijasni te Jovana Joksimović; voditeljica i supruga Željka Joksimovića koja je blistala u elegantnoj srebrnoj kreaciji. Sve u svemu čini se kako je modni komad domaćeg sarajevskog brenda bio najpoželjniji odabir na crvenom tepihu.

Foto: Aida Redžepagić

Linker
15. travanj 2024 05:42