LuTi jewlery

Nakit domaće dizajnerice osvaja na prvi pogled

LuTi Jewelry Design
Jedinstven, nježan i suptilan nakit, a istovremeno upadljiv s vrlo prihvatljivim cijenama samo su neki od razloga zašto zagrebačka dizajnerica koja stoji iza imena LuTi jewlery ima sve više narudžbi za izradu unikatnih komada

Za Deanu Matulić Jagušt čiji brend LuTi jewlery ime nosi po prvim slogovima imena njezine djece, ljubav prema nakitu počela je još davno u Firenzi.

Njegovu izradu proučavala je u malim starinskim radnjama koje se godinama bave izradom i prodajom nakita od fine bižuterije pa do dijamanata na Ponte Vechiu. Diplomirana ekonomistica, kao rođena Dalmatinka inspiraciju pronalazi u morskim motivima i starim brodovima, tako su nastale kolekcije naušnica poput sidra, jedra, ruzina i listovi prepoznatljivi motiv jeseni.

Zagreb, 061118.
Zvonimirova 2/2.
Deana Matulic Jagust, zaposlenica A1, kod kuce izradjuje nakit od mjesavine mjedi i mesinga.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

'Naušnice, narukvice i ogrlice u potpunosti su ručni rad i ponekad je teško napraviti dvije potpuno iste naušnice, a pogotovo ponoviti još jedan par potpuno istih naušnica', priča nam Deana koja kroz edukaciju te uz pomoć supruga, diplomiranog inženjera kemijske tehnologije, upoznaje nove tehnike izrade nakita te koristi materijale poput bakra i mesinga te počinje eksperimentirati s raznim premazima. Tako nastaju i nove kolekcije neobičnog, starinskog i prije svega, unikatnog nakita koji je lagan i nosiv.

Dean Tomas / Hanza Media
 

Ne voli kič, što se jasno vidi iz pogleda na njezine komade, a kao ljubiteljica povijesti umjetnosti strast joj je sve što je rustikalno.

LuTi Jewelry Design