Facebook/KolindaGrabar-Kitarović
Outfit o kojem se priča

Nikad gracioznija: Predsjednica u kaputu i haljini domaće dizajnerice koju bi svi poželjeli u ormaru

Predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović u službeni dvodnevni posjet je stigao predsjednik Republike Indije Rama Nath Kovind, a ona je za prvi dan susreta odjenula dizajnerske komade mlade hrvatske dizajnerice...

Maslinasta midi haljina pratila je liniju njezina tijela, a detalji na njoj - ušiveni šal i vez na rukavima ovaj su dizajnerski komad učinili još i profinjenijim. Iza kombinacije koju je predsjednica izabrala stoji dizajnerica Loreta Gudelj Barać (36), a riječ je o komadima iz njezine prošlogodišnje kolekcije.

Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Facebook/KolindaGrabar-Kitarović

Predsjednica često izabire komade dizajnerice Grete Gudelj, a sad je odjenula i rad njezine kćeri. Obitelj Gudelj njeguje tradiciju staru 40 godina u modnom svijetu. Loré kolekcije izrađuju se u ograničenim serijama. Boje, dizajn i uzorci u tradicionalnom latino tkanju imaju simbolički značaj i doslovno su utkani u baštinu zajednice.

Haljina i kaput su iz njezine posljednje kolekcije “Cien años de soledad” koja je bila u regularnoj prodaji. Haljina je, kako doznajemo, samo za predsjednicu malo korigirana - ima zatvorena leđa i šal da se uklopi u protokol. Napravljena je svile i makrame čipke, dok je kaput 100% kašmira s rukavima od makrame čipke.

Nude salonke bile su samo završni touch cijelog outfita, a military kaput odlično se uklopio u šetnji visokih dužnosnika ispred vojnika.

Inače, maslinasto zelena savršena je boja koja do izražaja dolazi s prvim proljetnim zrakama sunca. Popularnu military nijansu lako je kombinirati i zato je omiljen izbor onih koji vole igrati na sigurno.

Linker
15. travanj 2024 16:42