Ana Mihalić
modni duo

Nogometaš Dinama Izet Hajrović i njegova supruga Leyla nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Nogometaš zagrebačkog Dinama IZET HAJROVIĆ i njegova supruga LEYLA, čije odjevne kombinacije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, Gloriji predstavljaju najatraktivnije kreacije iz svog ormara

Kada bi se među nogometašima zagrebačkog Dinama birao onaj s najzanimljivijim modnim izričajem, nema sumnje tko bi osvojio titulu - napadač Izet Hajrović (27) koji, zajedno sa suprugom Leylom, posljednjih deset mjeseci plijeni pozornost javnosti. Razlog su njihove ekstravagantne modne kombinacije zbog kojih mediji opsjedaju ovaj švicarski par, a fanovi na društvenim mrežama (njihove profile prati po 50-ak tisuća ljudi) s nestrpljenjem očekuju svaku novu objavu.

Otkako žive u Zagrebu, Hajrovići se mogu pohvaliti da su, osim novih obožavatelja, stekli i nezaboravne uspomene. Naime, Izetu se upravo u Dinamu ostvarila najveća sportska želja: momčad je proljetos osvojila naslov prvaka države, a zatim i kup, a ovih je dana - prvi put nakon 49 godina - klub osigurao “europsko proljeće”, odnosno nastupe u UEFA-inoj Europskoj ligi.

Izet Hajrovic, nogometas Dinama i njegova supruga Leyla Hajrovic, Rooftop Lateral kafic, 10112018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Izet i Leyla u Rooftop Lateral baru

I dok je Izet u dresu s brojem osam zbog golova postao miljenik Dinamovih navijača, na tribinama možda i veću pažnju pobuđuje njegova dvije godine starija supruga Leyla koja ne propušta niti jednu utakmicu. Naime, za svaki suprugov nastup pomno se dotjera, a tako je bilo i na snimanju za Gloriju gdje su supružnici Hajrović pokazali najatraktivnije kreacije iz svog ormara.

Izet Hajrovic, nogometas Dinama i njegova supruga Leyla Hajrovic, Rooftop Lateral kafic, 10112018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić

- U Zagrebu smo se već udomaćili. Kavu ne pijemo, ali subotom rado odemo na čaj u Bogovićevu i sa znancima pričamo o novostima. Jako nam se sviđa što se Zagrepčani trude pokazati u najboljem modnom izdanju. Dame uvijek imaju savršene frizure, lijepo njegovane ruke i manikirane nokte, a to ni u Zürichu, gdje nam je dom, nije čest slučaj - kaže Leyla Hajrović kojoj se Zagreb brzo svidio iz dva razloga: siguran je i nije prevelik. Iako su na početku imali problema s pronalaskom životnog prostora, na kraju se se skrasili u unajmljenom novom stanu za koji plaćaju razumnu cijenu. - Nudili su nam stanove i po 6000 eura, no nismo pristali jer za taj novac u Zürichu možete unajmiti kuću na pristojnoj lokaciji. Takva raskoš nam ne treba jer smo u Zagreb došli samo s posteljinom, posuđem i pet, šest kofera odjeće - kaže Leyla Hajrović, atraktivna plavuša koja je već sedam godina najveća podrška krilnom napadaču Dinama koji je prije dolaska u Zagreb igrao u njemačkom Werderu, španjolskom klubu Eibaru u istoimenom gradu te u turskom prvoligašu Galatasaray u Istanbulu. Iako su oboje rođeni u Švicarskoj, podrijetlom su iz Bosne i Hercegovine: Izetovi su iz Sarajeva, a Leylini iz Travnika.

Izet Hajrovic, nogometas Dinama i njegova supruga Leyla Hajrovic, Rooftop Lateral kafic, 10112018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić

Ne čudi stoga što su nedavno donirali novac za obnovu Odjela pedijatrije u travničkoj bolnici, a kako je to bio šesti put da im pomažu, šefovi klinike nisu izdržali da ne otkriju identitet dobročinitelja. Što supružnike baš i nije oduševilo jer se, kažu, ne vole hvaliti dobrim djelima. Moj je suprug iskren i pažljiv. Kada mu je netko prijatelj, nema toga što za njega neće učiniti - kaže Leyla o svom Izetu koji je još kao šestogodišnjak u rodnom Bruggu, gradu na sjeveru Švicarske, počeo trenirati nogomet. Odrastao je u radničkoj obitelji i završio ekonomsku školu, a i njegov dvije godine mlađi brat Sead je nogometaš. Od 2013. je čak 24 puta nastupio za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Leylu, diplomiranu ekonomisticu rođenu u Zürichu, upoznao je 2011. preko zajedničkog prijatelja. Tada je igrao za Grasshopper iz Züricha i nije imao automobil pa ga je Leyla vozila kamo god je trebalo. Budući da je godinama kupuje kreacije modnih kuća Louis Vuitton te Hermes - te redovito odlazi na njihove revije u Zürich i Pariz - ti su brendovi i za njezina Izeta bili logičan izbor. U međuvremenu su - dok su živjeli u Istanbulu - shvatili da ne mogu jedno bez drugog pa su se 2014. vjenčali.

Izet Hajrovic, nogometas Dinama i njegova supruga Leyla Hajrovic, Rooftop Lateral kafic, 10112018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić

Iako je Izet otada modno “stasao”, i dalje zajedno idu u shopping jer im se naprosto sviđaju iste stvari: najčešće nose odjeću talijanskih brendova kao što su Gucci, Versace i Fendi te kreacije francuskih modnih kuća Balenciaga i Balmain, koje se mogu kupiti i u Zagrebu. No ako im se nešto svidi, potrošit će novac i u Zari, Mangu ili Primarku. Vole biti originalni pa je jedna od najkomentiranijih odjevnih kombinacija na Izetovom Instagramu odijelo Louis Vuitton od trapera ukrašeno logom kuće. - Imam specifičan modni ukus. Čak i odjećom želim poručiti - takav sam kakav sam. Svejedno mi je sviđam li se drugima ili ne jer mi je najvažnije da se sviđam sebi. Zato se odlično osjećam u dizajnerskoj odjeći, ali i majicama od samo četiri eura. Bilo bi dosadno kada bismo se svi odijevali jednako - kaže Izet Hajrović koji uz španjolski govori još tri strana jezika - njemački, francuski i engleski, baš kao i njegova supruga. Za razliku od Izeta, Leyla ima malo drugačije obiteljsko zaleđe: njezini su roditelji vlasnici prijevozničke tvrtke u Zürichu pa je kao dijete pohađala privatnu osnovnu i srednju školu. U roku je diplomirala ekonomiju s pohvalama te specijalizirala knjigovodstvo. Danas iz Zagreba, zahvaljujući modernih tehnologijama, vodi vlastiti knjigovodstveni obrt te računovodstvo obiteljske tvrtke, a jednom mjesečno putuje u rodni grad. Kaže kako je prvu “birkinicu” kupila još prije osam godina, u vrijeme dok Izeta nije ni poznavala, a na snimanje za Gloriju donijela je nekoliko torbica, od kojih joj je omiljena ona iz limitirane kolekcije So black. Liste čekanja na torbice Birkin su mit, važno je sprijateljiti se s osobljem Hermesova dućana. Najbolje je prvo kupiti natikače, narukvice ili remene iz njihove kolekcije. Pri tome pazite da se uvijek obratite istom prodavaču kako bi vas upamtio. Kad se odlučite pitati za torbicu - jer nije izložena na policama dućana - imajte neki Hermesov modni detalj jer tako pokazujete da cijenite brend. Uz malo sreće, prodavač će vas pozvati u posebnu prostoriju i pokazati torbicu.

Izet Hajrovic, nogometas Dinama i njegova supruga Leyla Hajrovic, Rooftop Lateral kafic, 10112018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić / Hanza Media

Tada trebate reći koje vas dimenzije zanimaju, odbrati boju i vrstu kože te ostale detalje, i torbica će biti vaša već za nekoliko mjeseci - otkriva Leyla Hajrović koja sa suprugom dijeli i strast prema finoj švicarskoj čokoladi te kvalitetnim urama. - Sat ne služi samo za pokazivanje vremena. Ipak, Rolex je za nas jedan i jedini. Shvatio sam to na odmoru u Dubaiju prije godinu i pol kada smo posjetili najveći Rolexov dućan na svijetu. Tada nas je voditelj trgovine pozvao u posebnu prostoriju gdje šeicima prodaju najskuplje primjerke satova. Takvu raskoš i ljepotu nigdje nisam vidio - kaže Izet Hajrović, dok njegova Leyla otkriva da ondje ipak nisu previše potrošili jer se ni inače ne razbacuju novcem. - No investicija u sat kakav je Rolex, ali ne onaj najskuplji, ipak je vrlo mudra. S vremenom, cijena mu raste i uvijek ga možemo prodati za istu, pa čak i višu cijenu. Pogotovo je to važno u svijetu sportaša jer nikada ne znate što život nosi: nepromišljeno bi bilo osloniti se samo na nogometni angažman. Sve može promijeniti samo jedna Izetova ozljeda i zato sada, kada je sve idealno, moramo misliti na budućnost - zaključuje Leyla Hajrović.

View this post on Instagram

Mondays are for @fendi

A post shared by LEYLA HAJROVIC (@leylahajrovic) on

Linker
19. travanj 2024 05:16