Martina Matušin
 Davor Matota
Modne lekcije

Oprez, leopard na cesti! Domaće trendseterice osvajaju špicu u ovom uzorku, ali koja ga bolje nosi?

Prošla godina bila je obilježena bezvremenskim uzorcima, od kojih su se najviše istaknuli cvjetni i životinjski. Od uzorka krave, preko zmije i krokodila do leoparda, trendseterice su ih često furale u različitim kombinacijama, kako domaće, tako i strane. Leopard print bit će vrući trend i ove godine ako je suditi po poznatim damama s hrvatske javne scene koje se od njega ne odvajaju.

Iako ga se mnoge žene klone jer misle da će izgledati neukusno, "leoparda" je zapravo vrlo lako kombinirati, a najsigurnija opcija je spojiti ga s crnim komadima. Glumica Anica Kovačević išla je upravo na tu soluciju. Zagrebačkom špicom prošetala je u bundi s leopardovim uzorkom, dok je ispod nje nosila dugu crnu haljinu i crne čarape. Stajling je upotpunila crnom beretkom, gležnjačama s resicama, šalom i rukavicama, a detalj koji nije mogao proći nezamijećeno bio je široki remen koji nam se vratio s početka 2000.-ih.

Spica / Zagreb 04.01.2020. / foto: Maja Jurovic / Anica Kovacevic
Maja Jurović
Anica Kovačević

Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Martina Matušin također je odabrala bundu, ali kraći model i nešto drugačije boje. Uparila ju je s toplim puloverom i trapericama koje su se izvrsno uklopile uz boju bundice. Gojzerice su se također isticale, kao i torbica u boji konjaka. Martina je još jedan dokaz kako leopard uzorak kombinirati na jednostavan, a opet zanimljiv način.

Spica / Zagreb 18.01.2020. / foto: Davor Matota / Martina Matusin
Davor Matota
Martina Matušin

Glumica Mia Begović bila je nešto hrabrija pa je leopard jaknicu kombinirala sa šalom cvjetnog uzorka. Ovakav spoj može biti riskantan, ali funkcionira ako ne pretjerate. Bolje se kao Mia zadržati na modnim detaljima te stajling upotpuniti neutralnim ili crnim komadima. Da joj bude toplije, preko leopard jakne prebacila je crnu bundu, a u ovoj "ne-boji" bio je i ostatak outfita.

Spica / Zagreb  08.01.2020. / foto: Maja Jurovic / Mia Begovic
Maja Jurović
Mia Begović

Njezina kolegica, glumica Anita Matić Delić nije se odvažila na leopard bundu već na šal s tim uzorkom, što je bio odličan odabir jer je definitivno "podignuo" cijeli stajling. Uz njega, najviše se isticalo smeđi remen te traper košulja koja funkcionira i kao dio poslovnog, ali i dio looka za popodnevne kave. Nabacite na to crni baloner, tamne traperice i Uggsice i spremne ste.

Spica / Zagreb 16.01.2020. / foto: Maja Jurovic / Anita Matic Delic
Maja Jurović
Anita Matić Delić

Poznata "senior" trendseterica Đurđa Tedeschi obožava pokrivala za glavu pa nije ništa čudno što se u njezinoj kolekciji nalazi kapa s leopardovim uzorkom. Đurđa većinom nosi crno, ali tu i tamo nas iznenadi nekim modnim dodatkom u veselijoj boji ili s uzorkom. Kaput neobičnog dizajna s pojačanim ramenima, kožne gležnjače i rukavice najbolje opisuju njezin stil, a kapica zaokružuje istančan stajling bivše sutkinje.

Spica / Zagreb  11.01.2020. / foto: Maja Jurovic / Djurdja Tedeschi
Maja Jurović
Đurđa Tedeschi

Linker
12. travanj 2024 05:20