DAKOTA JOHNSON and JAMIE DORNAN return as Anastasia Steele and Christian Grey in
Profimedia, Hollywood Archive
DAKOTA JOHNSON and JAMIE DORNAN return as Anastasia Steele and Christian Grey in
Profimedia, Hollywood Archive

KAO I SVE OSTALO VEZANO UZ FRANŠIZU

'Pedeset nijansi slobodniji' diktira trendove: Haljina Anastasije Steel već je pravi hit

Baš kao i o prva dva dijela ekranizacije bestselera 'Pedeset nijansi sive' i o ovom - posljednjem - priča se već mjesecima, a otkako je film stigao u kina sve zanima tko stoji iza vjenčanice u kojoj je Dakota Johnson zablistala pred oltarom.

U velikom finalu filmskog hita utemeljenog na trilogiji E.L. James glavni likovi napokon izgovore sudbonosno 'da': Christian Grey, kojeg je utjelovio Jamie Dornan, i Anastasia Steele, u čije je cipele uskočila Dakota Johnson, vjenčaju se u trećem dijelu "Pedeset nijansi slobodniji". Iako je i posljednji nastavak, kao i svaki prije, pokupio samo loše kritike i podsmijehe, obožavatelji su ponovno pohrlili u kina pa se zarada broji u milijunima i očekuje se kako će filmska franšiza ukupno zaraditi više od milijarde dolara.

Osim što će vjerojatno pokositi sve ostale filmove koji se trenutačno prikazuju u kinima, "Pedeset nijansi slobodniji" neupitno će odrediti i neke trendove, a jedan od njih mogla bi biti vjenčanica u kojoj se junakinja trilogije "Pedeset nijansi sive" udala za, u najmanju ruku problematičnog, muškarca svojeg života.

USA. Dakota Johnson and Jamie Dornan in the ©Universal Pictures new movie: Fifty Shades Freed (2018). Plot: The third installment of the 'Fifty Shades of Grey' trilogy., Image: 362779380, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark

Čipka i til koji su obgrlili tijelo Dakote Johnson i nakon toga se "spustili" do poda u elegantan šlep bili su zamisao dizajnerice Monique Lhuillier, koja je zaslužna i za srebrnu slip haljinu koju je nosila u prošlom nastavku "Pedeset nijansi mračniji" na bal pod maskama.

Profimedia, Everett

Dizajnerica je otkrila kako je željela da vjenčanica koju će nositi glavna junakinja Anastasia Steele bude vrlo pamtljiva i kultna, jer jednom kad završi na filmu – živi zauvijek. Zbog toga joj je misao vodilja bila kreiranje tradicionalne haljine s modernim "zaokretom", a haljina u kojoj je 28-godišnja glumica zablistala u filmu obožavateljice će moći kupiti.

- Trenutačno nije dio niti jedne kolekcije, ali otvoreni smo za tu mogućnost ako će postojati zahtjevi za tim modelom – priznala je Monique Lhuillier u intervjuu za američki Elle, a upita će sigurno biti jer im već sada telefon ne presatje zvoniti. Od samog koncepta do kreacije prošla su tri mjeseca, a haljina je odmah privukla pozornost obožavateljica trilogije i filmskog serijala. Elegantna kreacija napravljena je od chantilly čipke iz Francuske, vrlo cijenjenog svilenog materijala, te od tila koji lagano pada od bokova i proširuje se u šlep.

Iako kritika nije naklonjena niti knjigama, koje su prodane u više od 125 milijuna primjeraka, kao niti filmovima od kojih su samo prva dva zaradila 950 milijuna dolara, priča o Anastasiji Steele i Christianu Greyju zarađuje i sa strane. Brendirani proizvodi poput donjeg rublja i seksualnih igračaka, što je poprilično očekivano, donosili su dodatnu zaradu, ali svoj dio prihoda ugrabili su i proizvodi koje Anastasia koristi u filmu, poput ruža brenda Glossier koji je nosila u "Pedeset nijansi mračniji". Da će vjenčanica sigurno biti hit pokazuje i činjenica da je slip haljine kakvu je Anastasia Steele nosila u istom tom nastavku trenutačno rasprodana, iako za nju treba izdvojiti 3295 dolara.