U serijalu 'Na granici' igra svećenika don Božu Dobroslavića
 promo
Moderni klasičar

Tko je neodoljivi svećenik iz serije 'Na granici': Talent za glumu naslijedio od poznatog oca i strica

Mladi zagrebački glumac u životu se odijevao kao 'metalac', ali i kao svećenik - kojeg glumi u serijalu 'Na granici' - no najugodnije se osjeća u zagasitim bojama i elegantnim krojevima

Kod odjeće mi je najvažnija kvaliteta, a volim si priuštiti neki skuplji model. No najviše novca spreman sam izdvojiti za sat jer smatram da ocrtava stil osobe koja ga nosi. Volim vintage modele - imam četiri takva - a neke mi je darovao stric - kaže mladi zagrebački glumac Fabijan Pavao Medvešek koji će krajem prosinca proslaviti 26. rođendan. Iako je maštao o tome da postane pilot, za životni je poziv odabrao glumu - što i ne čudi jer je talent naslijedio od oca Renea i strica Svena Medvešeka, a majka Mira, profesorica likovne kulture, podržala je njegov izbor.

promo
U serijalu 'Na granici' igra svećenika don Božu Dobroslavića

U serijalu Nove TV "Na granici" igra svećenika don Božu Dobroslavića, a nedavno je dobio i stalni angažman u zagrebačkom kazalištu Komedija pa će glumiti u mjuziklu "Jesus Christ Superstar" čija je premijera u ožujku 2019. Dvije i pol godine bio je frontmen metal benda Free Ride, ali se zbog studentskih obveza na Akademiji dramske umjetnosti odlučio samo za glumu. I to se pokazalo kao mudar izbor jer je već glumio u serijalima "Crno bijeli svijet" i "Nemoj nikome reći".

Kada ne snima, jedan od najtalentiranijih mladih glumaca odijeva se prilično klasično, a modne savjete daje mu i djevojka Karla Abramović, studentica filmske produkcije koja je trenutačno na razmjeni u Velikoj Britaniji. Omiljene su mu “engleske” jakne, što nije baš često za muškaraca njegove dobi.

Vladimira Spindler
Fabijan Pavao Medvešek

“Otkrio sam englesku marku Barbour koja mi je zbog kvalitete najbolja opcija. O modi sam mnogo naučio uz Karlu, s kojom sam u vezi sedam godina, pa ona prije kupnje pogleda što sam odabrao i kaže svoje primjedbe - kaže Fabijan Pavao Medvešek.

PUSTI, PUSTI MODU

Volim udobnu odjeću u kojoj se dobro osjećam. Moja evolucija stila najbolje se vidi kroz izbor cipela. Prije sam uglavnom nosio tenisice, laganije ljeti, a robusnije zimi, a sada sam gotovo isključivo u kvalitetnim cipelama i čizmama. Frizuru gotovo da nisam promijenio od rođenja. Kratko i uredno – to sam ja.

MOJA PRAVILA

Gotovo uvijek nosim košulje izvan hlača jer smatram da je to primjereno u svakoj prigodi: za ležerni izlazak, posao ili premijeru. Omiljena modna kombinacija su mi crne ili plave hlače, kvalitetne i ugodne čizme te kapa. I odijela su mi zanimljiva, ali za sada više volim ležerniju odjeću. Sumnjam da ćete me privatno ikad vidjeti u sjajnim opravama, no nikad se ne zna.

KLIKOM DO ODJEĆE

Najčešće kupujem preko interneta jer mi je tako jednostavnije, a i cijene su ponekad pristupačnije. Volim lijepo izgledati, ali ne pratim trendove nego nosim ono što mi se sviđa, pa makar u tom trenutku to i nije u modi. Ove jeseni nosim sve ono što i lani, a tako će biti i tijekom zime. Maslinastozelena je moja boja. Volim i smeđu i bordo.

MOJ RADNI DAN

Raspored mi je uistinu šarolik: ponekad sam na nogama od 5:30, no više volim kada na posao dođem tek poslije 14 sati.

U DOBROJ FORMI

Jedno sam vrijeme išao na ultimate fight, a skoro pet godina trenirao sam veslanje u zagrebačkom klubu Mladost, kamo su mi išli otac i stric. No, kad sam upisao fakultet, više nisam imao vremena i shvatio sam da to i nije za mene. Vježbam koliko mi to obveze dopuštaju, pod vodstvom trenera Vida Boškovića.

GLAZBENI IZAZOVI

Volim britanski bend Architects i pjevača Sama Smitha pa sam s užitkom poslušao njegov koncert u Amsterdamu.

Linker
14. travanj 2024 22:53