Davor Matota / Hanza Media
SVJETSKI STIL

Tri savršena stajlinga Đurđe Tedeschi za zagrebačku špicu

Uz neupitan stil koji Hrvatice imaju, postoje one rijetke koje gradsku modu uvijek podignu na razinu svjetskih modnih metropola. Jedna od njih je i Đurđa Tedeschi, umirovljena sutkinja kojoj trendovi nikad nisu na prvom mjestu, ali su zato pomno birani komadi njezin recept za prepoznatljiv i uvijek fantastičan izgled.

Zagrebačka dama zakoračila je u osmo desetljeće života, ali svoje godine savršeno nosi, baš kao i prepoznatljiv stil kojim uvijek iznova oduševi. Zagasite boje, pretežito crna, njezin su zaštitnički znak. I dok je po pitanju boja “ziheraš”, neobični krojevi su ono što njezinim kombinacijama daje pečat posebnosti.

Tako je, primjerice, crni sako neobičnog kroja odlučila kombinirati s hlačama “stisnutim” u gležnjevima, a tamno je izdanje upotpunila vunenom kapom boje vina, uskladivši ju s tamnim ružem za usne koji, govorimo li o make-upu, gotovo postao njezin zaštitni znak. I dok mnogi zaziru od kombiniranja tamno plave i crne boje, kod Đurđe Tedeschi to je često viđena kombinacija. Ranije spomenuti crni sako u tom je slučaju odjenula s tamno plavim hlačama šireg kroja, a plavu je dodatno naglasila i trendi beretkom.

Spica / Zagreb 28.10.2017. / foto: Davor Matota / Djurdja Tedeschi
Davor Matota / Hanza Media
Davor Matota / Hanza Media

Divna zagrebačka jesen savršena je kulisa za šetnju i uživanje, a temperature su do prije samo nekoliko dana dopuštale gotovo proljetne odjevne kombinacije. Na jednu takvu se odvažila i gospođa Tedeschi, odjenuvši lagani vrni kardigan i traperice nešto kraćeg i svjetlijeg kroja. Za očekivati je da će u njezinom slučaju svaka naoko jednostavna i ležerna kombinacija nekim detaljem dobiti “na značaju”, pa je i ovoga puta to postigla, i to zanimljivim crnim šeširom.

Spica / Zagreb 23.09.2017. / foto: Davor Matota / Djudja Tedeschi
Davor Matota / Hanza Media

Linker
19. travanj 2024 20:39