Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Zagrebački komičar o svojem stilu: 'Ponekad sam i suviše opušten, djevojka me spašava od nesretnih kombinacija'

Zagrebački stand-up komičar svoju ekstrovertiranost naglašava kontrastnim bojama, a modna mu je ‘kočnica’ njegova djevojka kojoj prepušta ulogu stilistice.

Prema riječima kolega, najhiperaktivniji komičar na hrvatskoj sceni, koji će 13. rujna u Lisinskom otvoriti novu sezonu predstava Lajnap Comedy, životnim tempom opravdava tu titulu. Do 34. godine Goran Vugrinec prošao je raznorazna zanimanja, od dostavljača na biciklu, novinara, do zaposlenika u marketinškoj agenciji, a da nema mikrofon u ruci imao bi - kuhaču. Kad kuha, kaže, osjeća slobodu kakvu ima tijekom nastupa, a na kraju je i rezultat sličan - ljudi s osmijehom na licu uživaju u plodovima njegova rada. Kao pravi kreativac svaki slobodan trenutak koristi za smišljanje novih “skečeva”, a modna promišljanja prepušta svojoj djevojci Karli Andrić, koja ga spašava od odabira “nesretnih kombinacija”.

ODIJELO USPOMENA

Za sebe bih, u stilskom smislu, rekao da sam ležeran, katkad i suviše opušten. Kod odjeće i obuće prioritet mi je udobnost, a najčešće nosim bijelu lanenu košulju i debeli vuneni pulover, kad je vani hladnije. Vežu me prekrasne uspomene za pilotsko odijelo koje sam dobio kao predstavnik Hrvatske na Axe Apollo Space Academy u SAD-u 2013. godine. Prolazio sam trening za astronauta i u tom odijelu doživio neke od najljepših trenutaka u svom životu - od upravljanja zrakoplovom do nulte gravitacije.

goran vugrinec
Vladimira Spindler

TENISICE ZA SVAKU PRILIKU

Često sam odjeven u klasične komade - traperice, bijele majice ili košulje, preko kojih tijekom jesenskih dana prebacim crnu “spitku” ili tamnoplavi sako. Dotjerujem se samo kad idem na neko vjenčanje, korporativne gaže ili tehnički pregled za auto. Uvijek sam u tenisicama, već dugi niz godina to su svi mogući Adidas modeli. U njima je lakše i plesati! Od modnih dodataka vjeran sam ručnom satu Nautica. Po prirodi sam ekstrovertiran i, doduše rijetko, mi dođe da to naglasim odjećom pa tih dana iskombiniram više boja sa snažnim kontrastom.

goran vugrinec
Vladimira Spindler

MAMIN SECOND HAND

Internetska kupnja mi ne ide, uvijek kupim nešto što mi je jako veliko ili malo. Naprosto moram doći u dućan i vidjeti odjevni predmet na licu mjesta. Moram priznati da u shopping odlazim često, volim se počastiti nekim novim odjevnim komadom. Vjerujem da je to zato što me mama cijelo djetinjstvo odijevala u second handu, samo što to nisu bili dućani, već tatina ili susjedova odjeća. Nisam osoba koja odjeću bira s obzirom na brend, gledam samo kvalitetu, a tu bih opet izdvojio Adidas Originals.

KREATIVAC U DUŠI

Moji hobiji su sve što uključuje kreativnost - od slaganja maketa preko pisanja kratkih priča. Bicikl je tu i strast i hobi. Kad uhvatim vremena za pogledati dobar film ili seriju, najčešće biram sadržaj koji će me tjerati na razmišljanje. Nedavno sam ponovno uživao u Netflixovoj seriji “Mindhunters”, prije toga me oduševila baletna predstava u HNK-u “Metropolis”, dok ćete u mojoj filmskoj arhivi pronaći uglavnom ZF klasike - od “Blade Runnera” do “Matrixa”. Ipak, zaista se najbolje opuštam kad ne radim ništa - ne mislim pritom na gledanje TV-a ili sjedenje za računalom, nego baš ništa.

goran vugrinec
Vladimira Spindler

PUTOVANJA S BOLJOM POLOVICOM

Djevojka i ja obožavamo putovati i svaki slobodni period provodimo u otkrivanju neke nove metropole, a ponekad i zabačenog mjesta. U Berlinu me se dojmila sloboda izražavanja, u Barceloni karakterističan stil, u Londonu ritam života, u Cape Townu jedinstvenost, a u Abu Dhabiju - nesnosna vrućina. Na vrhu liste nam je trenutačno jedno čudo prirode - Machu Picchu u Peruu.

goran vugrinec
Vladimira Spindler

Linker
25. travanj 2024 06:54