Getty Images for YSL
ZVIJEZDA FILMA 'ČUDESNE ZVIJERI'

Zoë Kravitz otkačeni stil duguje ocu Lennyju

Zvijezda drugog nastavka filma ‘Čudesne zvijeri’ vješto kombinira visoku modu i rokersku estetiku, a naslijedila ju je od oca, glazbenika Lennyja Kravitza, od kojeg redovito posuđuje - odjeću i nakit.

Američka glumica Zoë Kravitz (29) kao da je predodređena za filmove fantastičnog žanra: nakon što se 2011. probila ulogom u “X-Menu” uslijedili su kino hitovi “Pobješnjeli Max”, “Različita”, “Adam Green’s Aladdin”, suvremena varijanta priče o Aladinu, te “Lego Batman film”. Njezin posljednji projekt je u istom “tonu” - “Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela”, snimljen prema scenariju spisateljice J.K. Rowling, koji uskoro dolazi u domaća kina.

Odabir da glumi junakinje s nadnaravnim moćima u skladu je s njezinim ukusom za knjige - Zoë uživa u bajkama, koje su joj dok je bila djevojčica čitali majka, glumica Lisa Bonet, i otac, glazbenik Lenny Kravitz. No njezin je odjevni stil daleko od djevojački bajkovitog: još od srednjoškolskih dana vjerna je, naime, rokerskom i pomalo darkerskom izričaju pa joj je ormar pun majica i košulja od crnog tila i baršuna koje kombinira s komotnim trapericama, crnim čipkastim tunikama i haljinama od crne kože.

PARIS, FRANCE - FEBRUARY 28:  Zoe Kravitz attends the Saint Laurent show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018 on February 28, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Plišanu majicu kombinira uz traperice

Kombinira ih vrlo vješto - te uvijek izgleda besprijekorno - stoga ne čudi da ju je Anthony Vaccarello, kreativni direktor Saint Laurenta, odabrao za zaštitno lice jesenske kampanje glasovite modne kuće.

NEW YORK, NY - MAY 07:  Zoe Kravitz attends
Getty Images
Vjerna kući Saint Laurent: u izazovnoj kreaciji na ovogodišnjoj Met Gali

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 28:  Zoe Kravitz and Lenny Kravitz attend the Dom Perignon
Getty Images
Modni uzor joj je tata, glazbenik Lenny Kravitz

No na Zoeino modno “oblikovanje” najviše je utjecao njezin otac roker, od kojeg, izjavila je, redovito posudi majicu, košulju ili komad nakita - i koji joj jedini nije prigovorio kad je nedavno dala izraditi pedeset i petu tetovažu na svojem tijelu sitne građe, s visinom od 157 centimetara.

Tunika 299 kn ZARA

Čipkasta haljina s tilom 1750 kn ALDUK

Traperice 169,90 kn KIK

Body ukrašen perjem 2481 kn PATRIZIA PEPE

Srebrne naušnice s pozlatom 460 kn ARGENTUM

Salonke 1590 kn KARLA

Pripremila Iva Gradišer

Linker
16. travanj 2024 00:22