Reuters/Getty Images
Reuters/Getty Images

NAPUSTIO GIVENCHY

15 najboljih kreacija talijanskog dizajnera Riccarda Tiscija

Promjene u vrhu modnih kuća se nastavljaju: nakon što je Clare Waight Keller napustila kuću Chloé, potvrđeno je da je i francuska kuća Givenchy u potrazi za novim kreativnim direktorom jer talijanski dizajner Riccardo Tisci odlazi nakon 12 godina uspješnog vodstva.

- Poglavlje koje je Riccardo Tisci ispisao s kućom Givenchy u proteklih 12 godina prikazuje kontinuiran rast zbog čega mu želim zahvaliti na njegovom doprinosu razvoju brenda - izjavio je Bernard Arnault, izvršni direktor grupacije LVMH, korporacije u čijem je vlasništvu i Givenchy. Njegove posljednje kolekcije za francuski brend već su prikazane - muška i haute couture linija bile su njegov pozdrav od kuće Givenchy, a kolekciju za jesen/zimu, koja će biti prikazana na nadolazećem Tjednu mode u Parizu, će dovršiti studijski tim.

Getty Images

Riccardo Tisci

Iako se čini da je odluka o njegovom odlasku tek nedavno donesena te da je vrlo naprasna, iz kuće Givenchy otkrili su da je donesena zajednički i u prijateljskim odnosima, a nastupila je s istekom njegovog ugovora 31. siječnja. Isto tako, već se nekoliko mjeseci šuška da je Tisci jedan od pretendenata za poziciju kreativnog direktora kuće Versace. Dizajner je dobar prijatelj s Donatellom Versace koju je čak angažirao za snimanje jedne kampanje kuće Givenchy, a njegove seksepilne kreacije odlično bi se uklopile u taj talijanski brend. I dok nagađanja o njegovom odlasku u Versace nisu ništa novo, sada kreću šuškanja o njegovom nasljedniku: tu su Peter Dundas, Hedi Slimane, Clare Waight Keller i Peter Copping – renomirani dizajneri koji su u potrazi za svojim novim modnim projektom.

Tisci je na čelu kuće Givenchy bio jedan od omiljenih dizajnera brojnih zvijezda – odijevao je Kim Kardashian West kojoj je kreirao i vjenčanicu, a crvenim tepihom u njegovim kreacijama često bi prošetale i Beyoncé, Julliane Moore i Selena Gomez.

Profimedia

Selena Gomez

Reuters

Kanye West i Kim Kardashian West

Reuters

Julianne Moore

Reuters

Beyonce

Reuters

Rooney Mara

Reuters

Julianne Moore

Reuters

Cate Blanchett

Reuters

Beyonce

Reuters

Kirsten Dunst

Reuters

Jessica Chastain

Reuters

Rosamund Pike

Reuters

Julianne Moore

Reuters

Claire Danes

Reuters

Zoe Saldana

Getty Images

Natalie Portman