Getty Images
Ovo im nije trebalo

Asos optužen za prijevaru na Crni petak: 'Ovo što radite je bezobrazno'

Popularna online šoping meka Asos našla se na udaru bijesnih kupaca jer su mnogi primijetili da s cijenama na njihovom web shopu nešto ne valja i optužili ga za 'muljažu'.

Crni petak ili Black Friday službeno je počeo i traje sve do ponedjeljka, a popusti i akcije vrebaju nas sa svih strana. Koliko god je to odlična prilika priuštiti si nešto što već dulje vremena 'pikirate' po nižoj cijeni, neki trgovci iskorištavaju maniju i naivnost kupaca kako bi došli do dodatne zarade. Jedan od njih je i mnogima omiljen web shop Asos koji se našao na meti ozbiljnih kritika i to ne bez razloga.

Na Twitter svako malo stižu bijesni komentari korisnika s fotografijama proizvoda s Asosa koje je ovaj trgovac stavio na 'popust', objašnjavajući da se radi o prijevari. Naime, Asos je prekrižio neke cijene proizvoda i napisao novu cijenu, no ta niža cijena ista je kao i cijena prije Crnog petka.

"Asos - najbolja akcija. Cijena 30 funti, snižena cijena 30 funti. Što je ovo?", stoji ispod fotografije.

"Zašto podižete cijene kako bi popust izgledao bolje?", pitala je Asos jedna korisnica Twittera te podijelila fotografiju na kojoj se jasno vidi kako je Asos promijenio punu cijenu cipela, koje su jučer iznosile 36 funti, a danas iznose 33,50 uz prekriženu cijenu od 45 funti.

"Ovo što radite je bezobrazno. Kao podižete cijene da bismo mislili kako je nešto na popustu, a zapravo plaćamo istu cijenu. Užas!", stoji u trećem komentaru.

Iako ovakve prijevare trgovaca nisu novina, nije isključena mogućnost da je jednostavno riječ o greški na Asosovim stranicama. Asos je odbacio optužbe uz objašnjenje: "Naši popusti uoči Crnog petka počeli su od danas i iznose sve do 70 posto. Cijene nismo podizali prije promocija". Ako je i vas uhvatila šoping groznica, prije nego peglate karticu, dobro provjerite o kakvom je popustu riječ i treba li vam uopće ono što kupujete.

Linker
17. travanj 2024 09:44